Ann Sophie blir Tysklands wildcard i den nationella finalen 2015

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I torsdags kväll avgjordes Tyskland Club Concert i Hamburg där 10 artister gjorde upp om att bli wildcard i den tyska finalen den 5:e mars. Vinnare blev sångerskan Ann Sophie (bilden ovan) som fick 24,1% av rösterna.

 

Vem är Ann Sophie?

Ann Sophie är 24 år gammal, född i London men uppvuxen i Hamburg. Som fyraåring började hon hålla på med balettdans men vid fjorton års ålder började hon stället ägna sig åt sången istället. Sex år senare flyttade hon till New York där hon utbildade sig till skådespelare, samtidigt som hon skrev låtar och framträdde som singer-songwriter. 2012 släppte hon sitt första album. Efter studierna flyttade hon tillbaka till Hamburg där hon framträder med sitt band.

Nu kommer Ann Sophie att få förbereda sig inför nationella finalen i början av mars med ytterligare ett bidrag. Det är oklart om hon tar med sig sitt bidrag ”Jump The Gun” från wildcardtävlingen till nationella finalen.

 

Så har wildcardtävlingen gått till

Under hösten hade artister laddat upp videoklipp på en webbplattform och därefter valdes tio ut till tävlan. Var och en av de tävlande framförde ett bidrag och sedan var det upp till tv-tittarna att rösta fram en vinnare. Vinnaren Ann Sophie fick 24,1% av rösterna och tvåan 18 procent.

Wildcardet blir en del av årets tyska nationella final som hålls i Hannover den 5:e mars. Övriga artister i finalstartfältet är Fahrenhaidt, Faun, Alexa Feser, Mrs. Greenbird, Andreas Kümmert, Laing och Noize Generation.