2 860 bidrag inskickade till Melodifestivalen 2010

MELODIFESTIVALEN 2010. Trots det nytillkomna momentet med Webbjokern nådde antalet inskickade bidrag till Melodifestivalen 2010 den lägsta siffran sedan 2003. Det är emellertid fortfarande ett stort antal låtar som har skickats in – SVT har nu registrerat samtliga 2 860 bidrag, varav 246 tävlar om platsen som årets webbjoker.

Efter att ha slagit rekord år efter år i inskickade bidrag hamnar man till kommande MF-säsong på den lägsta siffran på ett par år. Intresset för att försöka få med en låt i Melodifestivalen verkar ha svalnat. När samtliga bidrag till Melodifestivalen 2010 räknats var man inte ens i närheten av att slå förra årets rekord på 3 440 låtar utan nådde endast en siffra på 2 860, inklusive de som skickats in till Webbjokern.

Till Webbjokern kom 246 bidrag in, efter att man tagit bort de som på något sätt brutit mot reglerna återstår nu 175 bidrag. Dessa kommer att publiceras på svt.se onsdagen den 14:e oktober, varpå svenska folket har en månad på sig (12 nov) att rösta fram sin favorit. Vinnaren blir sedan det 32:a bidraget.

I slutet av oktober ska SVT ha avslöjat 27 utvalda bidrag, enbart titlar och kompositörer och inga artister. 12/11 tillkommer alltså webbjokern och senare ytterligare fyra jokrar för att få startfältet med 32 tävlande i Melodifestivalen 2010 komplett.

 

Panelen tycker till!

Robban

Kul idé med webbjokern. Kan tänkas att det är något orättvist över att man kan rösta på alla bidrag på en gång utan att dela in dessa i genrer. Det är dock ett bra sätt att få publicitet. Ingen jättefara med att siffrorna om antalet inskickade bidrag minskat. Det är ju oerhört svårt att komma med, så en del väljer att inte ens försöka längre.