Eurovision 2010: Officiell deltagarlista i december

EUROVISION 2010. Anmälningstiden för Eurovision Song Contest i Oslo gick ut i söndags. Inga fler länder kan där med anmäla sig för kommande tävling, men de anmälda kan fortfarande ändra sig och avböja. EBU har fått in en deltagarlista och nu ska avgifterna för varje land beräknas.

Länderna som anmält sig har en månad på sig att bekräfta medverkan utan att behöva betala särskild straffavgift. Skulle de dra sig ur efter mitten av december kommer det att kosta extra mycket pengar i böter. Den officiella deltagarlistan kommer presenteras i december 2009.

 

Minst tre avhopp – kanske fler än så

Ungern, Tjeckien och Montenegro kommer definitivt inte vara med. Andorra är osäkra om de kommer kunna ställa upp. Återstår att se när uträkningen av avgifterna är klara.

Italien, Österrike, Luxemburg och Monaco har ryktats göra comeback, även en debut från Liechtenstein var det tänkt. Men ingen av länderna kommer vara med.

 

Panelen tycker till!

Robban

Väntar fortfarande på att höra om de stora nationerna Frankrike, Ryssland och Spanien är med. Antagligen är de redan klara, men presenteras först i mitten av december. Andorra hänger löst och det ska mycket till om det blir ytterligare ett år i ESC. Vi får helt enkelt vänta och se hur det blir.