Tyskland väljer representant genom ”Unser Star für Oslo 2010”

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Tyskland slår på stort till Eurovision 2010, med en stor uttagning som får namnet ”Unser Star für Oslo”.

Det är TV-kanalerna ARD och Pro7 som tillsammans står bakom den kommande tyska nationella uttagning. Uttagningen består av åtta shower totalt och kommer att sändas mellan februari och mars 2010 och bestå av fem deltävlingar, en kvartsfinal, en semifinal och en stor final.

Bakom uttagningen står Stefan Raab, som tillsammans med en jury kommer att välja ut 20 deltagare till programmet. Därefter avgörs alla resultat genom telefonröstning. I finalen är det två stycken bidrag som gör upp om en plats i Oslo. Resultatet kommer även där att avgöras av enbart telefonröster.

 

Deltagit alla år – men gått sämre på sista tiden

Tyskland har varit med sedan starten alla år, även om de ej deltog 1996. De har hittills en seger i bagaget (1982) men då som Västtyskland. Det var Nicole Seibert med ”Ein bißchen Frieden”. Man har placerat sig tvåa ett flertal gånger och inte långt därifrån.m På senare år har det gått lite trögare. Bottenplacering efter varandra. Nu senast i Moskva blev det en 20:e plats för Alex Swings feat. Oscar Loya med ”Miss Kiss, Kiss Bang”.