Norska Melodi Grand Prix 2010 års startfält komplett

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu är alla artister till Norsk Melodi Grand Prix 2010 avslöjade. Startfälten har avslöjats en efter en i december och här är en sammanställning av alla tre startfält.

 

Deltävling 1 – Ørland

1. Gaute OrmåsenSynk eller svøm
2. Lene AlexandraPrima Donna
3.
Johnny HideRewind Love
4.
Bjørn Johan MuriYes Man
5.
Elisabeth CarewRockfuel
6.
Maria Haukaas StorengMake My Day
7.
Keep Of KalessinThe Dragontower

Kommentar: Maria Haukaas Storeng återkommer till uttagningen. Hon vann 2008 med bidraget ”Hold On Be Strong” och fick chansen att tävla för Norge i Belgrad och kom på en femteplats. I fjol var hon en av programledarna för MGP, samt deltog i svenska Melodifestivalen med Anna Sahlene med bidraget ”Killing Me Tenderly” där hon blev utslagen i deltävling 4.

Lene Alexandra deltog 2008 med ”Sillycone Valley”. Keep of Kalessin är ett metallband som beskriv som ett av världens ledande, faktiskt. Sen hittar vi Gaute Ormåsen som har kommit tvåa i Norges motsvarighet till Idol.

 

Deltävling 2 – Bodø

1. Venke KnutsonJealous Cause I Love You
2
SkankstersLife is Here Today
3
. Tomine HarketBe Good To Me
4
. Hanne HaugsandDon’t Stop
5
. Maria ArredondoThe Touch
6. Heine TotlandThe Best of Me is You
7. Alexander Stenerud Give It To Me

Kommentar: Alexander Stenerud återkommer för tredje gången på raken (andra gången som solo) och Hanne Haugsund är känd sedan tidigare. Dessutom är låtskrivaren Rolf Løvland, som skrev vinnarbidragen La det Swinge 1985 och Nocturne 1995, med som låtskrivare för ”The Touch” för Maria Arredondo. En ballad är det tydligen. Återstår att se om den får den rätta touchen att nå hela vägen 2010?

Deltävling 3 – Skien

1. Mira CraigI’ll take you high
2. Fred EndresenBarracks on the hill
3. Belinda BrazaMillion Dollar Baby
4. Didrik Solli-TangenMy heart is yours
5. The DiamondEuropean Girl
6. Karoline GarfjellTokyo night
7. A1Don’t wanna lose you again

Kommentar: Uppmärksamma att Fredrik Kempe har skrivit bidraget ”My heart is yours”, som beskrivs som en kraftfull ballad. 22-årige Didrik Soli-Tangen kommer framföra den.