Slutet gott – allting gott!

KRÖNIKA. Årets Eurovision Song Contest såg ut att bli ett av de sämsta på många år. Men efter att eftertexterna rullade i lördags till tonerna av Lenas Satellite är jag, Felix, av en annan uppfattning.

Norrmännen axlade manteln väl efter Rysslands mega-uppvisning i fjol och även om även startfältet till en början verkade mediokert lyckades många imponera på scenen och showen hade inga egentliga dippar.

Som alltid kan man tycka som man vill om programledarna också, men jag tycker att de på ett tydligt sätt ledde oss genom kvällen och man tog ut svängarna lite i humor-delen vilket kändes befriande och blev mycket lyckat! Tyvärr nådde ju inte vårt eget bidrag ändra fram till finalen men vad gjorde egentligen det när där fanns så mycket annat bra att heja på?! Visst är det tråkigt, men det går inte att vara arg för en dålig placering eller utslagning – på’t igen nästa år och då hoppas jag att vi ÄNTLIGEN lyckas hitta nåt som går hem hos den större massan där ute på kontinenten. Tycker precis som kommentator Edward Af Sillén att lägga ned Eurovision-tävlingen vore som att lägga ned fotbolls-VM bara för att vi inte lyckas kvala oss in dit.

Trots att jurygrupper införts skiner grannröstandet igenom i många fall. Cypern och Grekland givetvis men även länder som Vitryssland och Ryssland som fick utstå en del buanden i publiken! Trots detta var ändå Tyskland aldrig riktigt hotad och fick nån slags poäng av de flesta länder. Roligt att bra musik kan slå utan ett bombastiskt scenframträdande! Kanske var det Lenas bubbliga personlighet som sken igenom? Mig fungerade det i alla flal på då jag ringde in åtminstone en röst på henne. Vad har vi då att vänta oss till nästa år? Balladerna verkade helt slå ut varandra och i topp hamnade istället lite rock och pop-toner. Blir det en drös Britt-popande tjejer som intar scenen på Tyskland nästa år eller vad kan vi förvänta oss? Jag tror att man kanske kommer gå tillbaka till mer renodlad pop i många länder men givetvis kommer vi likt varje år också få se lite smått galna bidrag och en och annan ballad – förhoppningsvis från någon med bra röst till skillnad från många av de som stod på scenen under finalen. Inga nämnda inga glömda…

Till sist vill jag bara säga att jag är mycket glad över Tysklands vinst och hoppas att jag kan vara på plats och live-rapportera i slutet av maj nästa år. Nu väntar en hel sommar med schlagerdiggande innan höstens schlagerjury sätter igång att vaska fram nästa års vinnare. Ser redan fram emot det!

/ Felix