Babsan, Nicke Borg & ”Bettan” i Melodifestivalen 2011

MELODIFESTIVALEN 2011. Nu i början av november 2010 har SVT gått ut med fler artister som är klara för tävlan i Melodifestivalen 2011. Här är senaste sammanställningen.

 

Babsan

Vi börjar med dragshow-artisten Babsan, eller Lars-Åke Wilhelmsson som han egentligen heter, som är det trettonde namnet till Melodifestivalen 2011. Bidraget Babsan kommer att framföra heter ”Ge mig en spanjor” och beskrivs som en upptempolåt och handlar om Babsan som är på charterresa till Spanien och är på jakt efter en spanjor.

Låten är gjord av trion Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson som tidigare har skrivit Melodifestivallåtar som Jill Johnssons ”Crazy in love” (2003), Brandsta City Släckers ”Kom och ta mig” (2002), Östen med Restens ”Hon kommer med solsken till mig” (2002) samt After Darks ”La dolce vita” (2004).

 

Nicke Borg

Han är mest känd från rockbandet Backyard Babies och nu ska han tävla i Melodifestivalen. Nicke Borgs låt heter ”Leaving home” och är en ballad som Borg har skrivit tillsammans med sin fru Jojo Borg Larsson, Fredrik Thomander och Anders Wikström. Även för Borg blir det debut i dessa sammanhang.

 

Elisabeth ”Bettan” Andreassen

Elisabeth ”Bettan” Andreassen är nästa artist till Melodifestivalen 2011. Hon har tävlat ett flertal gånger i såväl norska som svenska Melodifestivalen och representerat Norge i Eurovision Song Contest tre gånger. 1985 var hon var en del av Bobbysocks som vann tävlingen det året med låten ”La det swinge”, 1994 tillsammans med Jan Werner Danielsen med låten ”Duett” (6:e plats) och 1996 på hemmaplan (Norge) kom hon på andra plats med balladen ”Evighet”.

För Sverige har hon tävlat en gång i Eurovision Song Contest med Chips och låten ”Dag efter dag” (8:e plats). Senast hon var med i Melodifestivalen var 2002 tillsammans med Kicki Danielsson och Lotta Enberg med den fantastiskt svängiga hiten ”Vem é de du vill ha” (3:e plats i finalen).

Nu är det alltså dags igen och den här gången heter låten ”Vaken i en dröm” som sägs vara en ballad. Bidraget är gjort av Lars ”Dille” Diedrickson, Calle Kindbom och Kristian Wejshag.