”I mina drömmar” blev årets Webbjoker i Melodifestivalen 2012

MELODIFESTIVALEN 2012. Webbjoker i nästa års Melodifestival blir Maria BenHajji med låten ”I mina drömmar”. Bidraget är skrivet av Nanna Sveindóttir och Thomas Cars och valdes ut bland 32 bidrag som efter SVT:s gallring tävlade om platsen i Melodifestivalen och vann finalen, där åtta bidrag tävlade.

Det var tredje året på raken som SVT arrangerade webbjokertävlingen, men första gången finalen direktsändes i P4 Exta (radio) under ledning av Lotta Bromé.

I demoversionen av ”Mina drömmar” är det Maria BenHajji som framför bidraget. SVT har rätten att byta ut artisten till Melodifestivalen, men mitt i direktsänd radio blev det klart att demoartisten kommer att framföra låten i tävlingen.

 

Fler bidrag än någonsin inkom till webbjokern

I år tog SVT emot 570 bidrag från hoppfulla låtskrivare. Det är en ökning från förra året då 424 bidrag inkom. Fem av låtarna i årets omröstning diskvalificerades sedan det framkommit att de funnits tillgängliga redan innan tävlingen börjat.

Här är hela resultatlistan i finalen av Webbjokern:

  1. I mina drömmar
  2. Need To Know
  3. Beautiful Love
  4. Marilyn Monroe
  5. All Day All Night
  6. A Heartbeat Away
  7. Ingenting, ingen
  8. Forever By Your Side

 

Panelen tycker till!

Haris

Låten var inte min favorit, men jag förstår på något sätt att folket gillade den. Det var en typisk ”rösta på mig”-ballad för mig. Hoppades personligen på Bowties, men blir i ärlighetens namn inte besviken heller.

 

Robban

Helt klart rätt bidrag som vann. Även om jag hellre hade sett någon av mina två favoriter ”Your Majesty” och ”Higher” i Melodifestivalen är jag glad att det blev den finstämda balladen. Att den dessutom sjungs på svenska är kul. Jag trodde nog att Marilyn Monroe skulle ro hem det, men är nöjd att så icke blev fallet. Det är omöjligt att säga hur det kommer gå för Webbjokerbidraget. Det återstår att se hur de andra låtarna i den deltävling ”I mina drömmar” hamnar låter.