Vi tycker till inför Andra chansen i Melodifestivalen 2012

MELODIFESTIVALEN 2012. Ikväll är det så dags för åtta bidrag att få en andra chans att ta sig till finalen i Globen nästa helg. Detta sker i tävlingen med det passande namnet Andra Chansen, och det går av stapeln i Nyköping.

Som tidigare år är det dueller som gäller och två bidrag ska slutligen nå finalen. Ordningen för vilka bidrag som möter varandra har skett genom lottning, med enda två reglerna att i varje duell möts ett bidrag som kommit på tredje respektive fjärde plats och två bidrag som tävlat i samma deltävling kan ej mötas i en kvartsfinalduell.

Som vanligt är det tittarna som avgör hur resultatet blir genom telefon & sms-röster. Röstningen börjar i samband med att sändningen sätter i gång.

Programmet sänds i SVT 1 lördagen den 3 mars kl. 20:00-21:30 CET.

 

Panelen inför Andra chansen

Inför Andra chansen betygsattes inte bidragen, utan vi utgick ifrån duellgrupperna vem man helst ville se i final.

 

Duellgrupp 1

I den första gruppen tävlar två MF-veteraner och två helt olika stilgenrerade grupper varandra. Vinnarna från Duell 1 möter vinnarna i Duell 2 för en plats i Globen. Så här ser duellmötena ut:

 

Duell 1

  1. Dynazty – Land of Broken Dreams
  2. Top Cats – Baby Doll

 

 

Duell 2

  1. Andreas Johnson – Lovelight
  2. Timoteij – Stormande hav

 

 

Panelens favorit till Final (reserv inom parentes):

Erik: Dynazty – Land Of Broken Dreams (Top Cats – Baby Doll)

Haris: Dynazty – Land Of Broken Dreams (Top Cats – Baby Doll)

Robban: Dynazty – Land Of Broken Dreams (Timoteij – Stormande hav)

 

 

 

Duellgrupp 2

Andra gruppen består också av ett gäng härliga låtar, men endast en låt kan gå till finalen. Vinnaren utav Duell 3 möter alltså vinnaren utav Duell 4 för att få fram den sista biljetten till Globen.

 

Duell 3

  1. Lotta Engberg och Christer Sjögren – Don’t Let Me Down
  2. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – Jag reser mig igen

 

 

Duell 4

  1. Sean Banan – Sean den förste Banan
  2. Youngblood – Youngblood

 

Panelens favorit till Final (reserv inom parentes):

Erik: Lotta Engberg & Christer Sjögren – Don’t let me down (Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – Jag reser mig igen)

Haris: Sean Banan – Sean Den Förste Banan (Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – Jag reser mig igen)

Robban: Lotta Engberg & Christer Sjögren – Don’t let me down (Youngblood – Youngblood / Sean Banan – Sean den förste Banan)

 

 

Panelen sammanfattar

Erik: Duell 1 och 3 tycker jag känns mest intressant. Den som vinner av Top Cats och Dynazty ska inte ha några som helst problem att avfärda Andreas eller Timotejj. Svårare är det i duell 3 & 4 där jag tror vem som helst kan vinna. Det är fyra olika genres ( Schlager, flickpop, barnpop och poesiballad) Det kommer bli otroligt jämt och det är svårt att sia vem som kommer vinna. Om jag ska tippa vilka som går vidare tror jag det blir: Dynazty och Lotta & Christer. Jag hoppas extremt mycket på Lasse Holms schlagerdänga för det saknas en äkta schlager i finalen.

Haris: Då var det dags för Andra Chansen och vi är bara en vecka ifrån den stora finalen i Globen. Jag hoppas innerligt på Dynazty och deras låt ”Land of Broken Dreams”. Jag tycker det är en kanonlåt, som förtjänar en finalplats. En annan låt som växt ifrån ingenting till en potentiell finalist är Top Cats med sin låt ”Baby Doll”. Jag gillade den inte alls först, men den svänger riktigt härligt nu tycker jag. Från den andra halvan av tävlingen så är det rätt givet att Sean Banan är favoriten med sin så otroligt glada låt. Jag blir ständigt på humör när jag hör den. Jag är nästan säker att svenska folket kommer rösta honom till Globen.

Robban: Så har vi kommit fram till det mest spännande momentet av Melodifestivalen. Timoteij & Sean Banan tippar jag till final, men hoppas främst på Dynazty & Lotta och Christer. Jag skulle bli besviken om någon av Thorsten & Top Cats går vidare. De två har inte i finalen att göra enligt mig. Det blir nog en riktig rysare som vanligt skulle jag tro. Andreas Johnson är den enda av de tävande som har rutin från Andra Chansen. 2008 blev han och Carola utslagna mot Nordman. Snälla läsare, rösta vidare hederlig schlager till finalen – RÖSTA på Lotta & Christer!

 

Vilka två artister vill du se i finalen? Kommentera gärna och säg din mening.