Belgien har valt artist till Eurovision 2013

Publicerad:

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Belgiens tv-bolag- RTBF har meddelat att de gjort ett internval av artist att skicka till Malmö. Valet föll på “The Voice Belgique”-vinnaren Roberto Bellarosa.


Belgien är där med andra land att välja sin artist till nästa års Eurovision. För ett par veckor sedan fick vi reda på att Belgiens granne Nederländerna valt att skicka den etablerade sångerskan Anouk.

Vilken låt den 17-åriga Roberto kommer att ta med sig till Malmö avgörs genom en nationell låtuttagning den 16 december.

 

Så kommer låtfinalen gå till

Den nationella finalen kommer att radiosändas med tre tävlande låtar på rtbf.be/eurovision och Vivacité Radio mellan klockan 10.30 till 13.00 CET och vinnarlåten utses av 50/50 jury/tittarröster. De tre finallåtarna kommer att utses bland totalt sex låtar som kommer läggas upp på tv-bolagets hemsida nästa vecka. Om det blir en särskild jury eller publik som utser vilka tre låtar som går vidare till den nationella bidragsuttagningen har vi dessvärre inga uppgifter om.

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv