Våra åsikter om bidragen i den tredje deltävlingen (Melodifestivalen 2013)

Publicerad:

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2013. I lördags (16:e februari) avgjordes den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2013. Nu tänkte vi ta upp vad vi tyckte om låtarna som tävlade och om showen som helhet.

Notera att våra åsikter bygger på liveframträdandena under direktsändningen. OBS! Robban är även denna vecka inte med och kommenterar bidragen men avlämnar sin topplista längre ned i artikeln.

 

Eddie Razaz

Erik: En liknande stat som vi haft i de två tidigare deltävlingarna. Jag tror att det va de som gjorde att Eddie föll. Låten ä bra och komme att spelas på radio i vår kan jag lova.


Haris: Eddie inledde kvällens tävling med en rätt okej upptempolåt. Problemet med Eddies låt var inte att den var dålig, utan att vi hört liknande låtar tidigare genom åren och även i årets upplaga. Jag tror Eddie är lite för medioker för svenska folket för att rösta vidare honom till en final och han slutade på en sjätte plats.

mfbetyg_2


 

 

Elin Petersson

Erik: Den här gjorde inget större intryck på mig och det saknades en refräng. Jag hittade ingen refäng hur mycket jag än letade.

mfbetyg_2


Haris: Elin hade en rätt behaglig ballad. Ett år då vi saknat den där riktigt mäktiga baladen, så gjorde inte Elin något större avtryck heller. Det var småtråkigt och rätt mediokert sjunget.


 

 

Ravaillacz

Erik: Jag älskar den här låten. Jag tycker att den driver med tävlingen på rätt sätt utan att det blir fjantigt. Det var den här låten som stack ut mest i Skellefteå och i ett annars väldigt jämt startfält där idoler och andra talangjaktsmusiker tog röster av varan så var den här inte lik någon och därför gick den till final.


Haris: Jag kan inte beskriva hur mycket jag avskyr detta, men jag förstår humorn i det. Och det är där problemet ligger. Detta var en typisk Henrik Dorsin-dänga och jag älskar Henriks texter. De är roliga och småcatchiga. Detta bidrag påminner mig för mycket om Litauens bidrag från 2006, “We Are The Winners”, och det gillar jag inte alls. En poäng för Dorsin.


 

 

Amanda Fondell

Erik: Jag älskar Amanda Fondells röst, den ger mig rysningar. Låten behöver nog ett par lyssningar innan den sätter sig.


Haris: Jag tycker Amanda är en duktig sångerska och har en väldigt unik look och röst. Men problemet med henne är att hon sjunger så oerhört slarvigt. Man hörde knappt orden hon sjöng och det tappade hon nog mycket på. Annars hade en hon en bra och mordern låt.


 

 

Martin Rolinski

Erik: Riktigt bra låt som är lätt att sjunga med i och Martin är en bra artist nu när han står på egna ben. Scenshowen var också riktigt bra. Jag gillade hur de smetades färg på glasrutan, det gav en häftig effekt. Jag ger den här låten min första femma!


Haris: Jag har alltid gillat Martin. Tycker han är en duktig sångare med en annorlunda pipa. Varje gång BWO ställde upp i MF så har de varit mina favoriter. De har alltid haft bra och konkurrenskraftiga låtar. Personligen anser jag att “Lay Your Love On Me” borde varit vår representant i Eurovision 2008. Då är det inte konstigt att jag gillar detta. BWO möter lite Modern Talking tycker jag och med Martins röst blir det riktigt bra.


 

 

Caroline af Ugglas

Erik: Jag har svårt för Caroline. Jag klarar inte av hennes åmande på scenen och den här låten är bara en uppföljning av “Snälla, Snälla” som kom tvåa 2009.


Haris: Har alltid diggar Caroline. Gillar hur hon sticker ut och skiljer sig ifrån mängden. Även om jag gillar detta och tycker det är grymt bra så når det inte riktigt upp till hennes fantastiska och rent av geniala låt “Snälla Snälla” från 2009.


 

 

State of Drama

Erik: Den här låten fick mig inte att göra vågen. Vi har hört det här förut av bland annat Green Day med flera. Jag tycker att rockballader har en förmåga att låta likadant. Det kanske krävs några lyssningar för mig innan jag kan uppskatta den.

mfbetyg_2


Haris: Detta var för mig kvällens stora överraskning och bästa bidrag. Är helt såld på detta. Älskar det amerikanska stuket grabbarna använde sig av i detta pop/rockiga bidrag. Det var annorlunda, fräscht och exakt vad Melodifestivalen behövde. Mer variation som det här tack!


 

 

Janet Leon

Erik: Väldigt modern låt och ett väldigt snyggt nummer men jag känner inget för bidraget. Tycker det är tråkig låt och intetsägande musik men det är väl så det ska vara nu för tiden.

mfbetyg_2


Haris: Ännu en Kempe-dänga, som låter precis som den förra. Inget jag går igång på. Blev lite småglad över att vi inte fick ännu en sådan låt i final.


 

Topplistor & helhetskommentarer

Här nedan presenteras panelens individuella topplistor för deltävlingen.

 

Haris

Måste säga att jag tycker att detta var årets hittills bästa och jämnaste deltävling. För egen del blev det inga nollor heller, vilket är positivt. Oerhört glad över att State of Drama tog en av finalplatserna. Dock är jag mindre nöjd med att Ravalliacz tog den andra platsen. Tycker Martin Rolinski skulle haft den. Nu hoppas vi att den sista deltävlingen blir minst lika bra.

 1. State of Drama – Falling
 2. Martin Rolinski – In And Out Of Love
 3. Caroline af Ugglas – Hon har inte
 4. Amanda Fondell – Dumb
 5. Eddie Razaz – Alibi
 6. Ravaillacz – En riktig jävla schlager
 7. Janet Leon – Heartstrings
 8. Elin Petersson – Island

 

Robban

 1. Martin Rolinski – In And Out Of Love
 2. State of Drama – Falling
 3. Eddie Razaz – Alibi
 4. Ravaillacz – En riktig jävla schlager
 5. Janet Leon – Heartstrings
 6. Caroline af Ugglas – Hon har inte
 7. Amanda Fondell – Dumb
 8. Elin Petersson – Island

 

Erik

Jag var på plats i Skellefteå och stämningen var mycket bra som det alltid brukar vara i Skellefteå. Det var en deltväling som var jämntjock. Många av låtarna slogs om samma publik och jag tror det var därför att resultatet blev som det blev. Pojk/gubbgrupperna var de enda som stack ut och därför gick de vidare. Jag tycker att deltävlingen överlag var lite sämre än de två första men den var inte dålig för det. Ginas skämt funkade inte och pausunderhållningen var lite sisådär. Eller så är det jag som är bortskämd. Ps Bizex var fantastiskt rolig.

 1. Martin Rolinski – In And Out Of Love
 2. Amanda Fondell – Dumb
 3. Ravaillacz – En riktig jävla schlager
 4. Eddie Razaz – Alibi
 5. Janet Leon – Heartstrings
 6. Elin Petersson – Island
 7. State of Drama – Falling
 8. Caroline af Ugglas – Hon har inte

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv