Sverige som startnummer 16 i Eurovisionfinalen 2013

Publicerad:

Publicerad


EUROVISION 2013. I måndags samlades alla 39 tävlingsländers “Head Of Delegation” i Malmö för att b.la låsa bidragen till årets tävling (så att man inte kan ändra sitt bidrag eller dra sig ur tävlingen) men framförallt att inleda årets Eurovision Song Contest på riktigt. 72 delegationspersoner medverkade under ett tvådagarsmöte (2 st från varje deltagarland).

Förutom att guida runt kring var de olika eventen ska äga rum passade SVT på att hälsa alla delegationer hjärtligt välkomna till Malmö inför tävlingen i maj. Alla delegationer fick dessutom lämna in sina bidrag och eventualiteter till EBU där man bl.a. redovisar artist, bidrag, dansare med mera.

Under mötet genomfördes även en omröstning för vilka personer som ska bli invalda på två år i tävlingens styrelse. Valet föll till slut på Aleksander Radic (Slovenien RTVSLO), Nicola Caligiore (Italien, RAI) och Christer Björkman (Sverige, SVT).

 

Ingen startordningslottning i år – men Sveriges startnummer lottades

Vid tidigare års Eurovisioner har startordningen lottats vid dessa möten. Sedan en regeländring som gjordes förra året gäller inte detta längre, utan från och med i år är det producenterna för tävlingen som sätter ordningen (dock utifrån hur fördelningslottningen som gjordes i januari som grundpelare). Startordningen kommer att sättas senast 29 mars.

Den enda lottningen som gjordes var att lotta Sveriges startnummer i finalen. Resultatet blev att Sverige får startnummer 16 (som du kan se i videon är nedanför):

 

För de nyfikna: I fjol i Baku fick Sverige och Loreen startnummer 17.

Och för statistikintresserade: Startnummer 16 har än så länge aldrig vunnit tävlingen.

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv