Josefin Sundström kommenterar Eurovision 2013 för SVT

Publicerad:

Publicerad


EUROVISION 2013. Det står nu klart att det blir Josefine Sundström som på egen hand blir SVT:s nya kommentator för årets Eurovision Song Contest. Hon ersätter därmed Edward af Sillén som sedan 2009 har aspirerat på den posten tillsammans med olika bisittare.

Josefine Sundström syntes bakom kulisserna i årets Melodifestival samt på webben och var även programledare för Melodifestivalen 2001 och har lett Lilla Melodifestivalen. Dessutom har hon varit med och tävlat i MF 1999 med gruppen Ai och låten “Bilder av dig” som placerade sig på nionde (näst sista) plats. Se klippet här.

SVT har även gått ut med nyheten om vem som läser upp de svenska poängen i samband med omröstningen i Eurovisionfinalen den 18:e maj. Det blir Yohio, som blev årets Melodifestival-tvåa.

 

SVT:s kommentatorer de fem senaste åren

  • 2013Josefine Sundström
  • 2012 – Edward af Sillén & Gina Dirawi
  • 2011 – Edward af Sillén & Helene Benno
  • 2010 – Edward af Sillén & Christine Meltzer
  • 2009 – Edward af Sillén & Shirley Clamp

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv