Eurovision Song Contest 2013 – Semifinal 2 – Resultat

Publicerad:

Publicerad


EUROVISION 2013. Då var även den andra semifinalen i Eurovision 2013 avklarad och vi har hela finalstartfältet komplett.

Intressant att poängtera är att alla nordiska länder kvalificerade sig för finalen på lördag, medan inget land från forna Jugoslavien gick vidare. De svenskrelaterade bidragen Azerbajdzjan och Georgien tog sig väntat vidare. Dessutom fick vi en läkare från Malta, en akustisk låt från Ungern, gratis alkohol från Grekland, rockiga toner från Armenien och en operasjungande Dracula från Rumänien.

Här är alla länder som gick vidare (enligt den ordning de ropades upp i programmet):

 

  • – Ungern
  • – Azerbajdzjan
  • – Georgien
  • – Rumänien
  • – Norge
  • – Island
  • – Armenien
  • – Finland
  • – Malta
  • – Grekland

 

En presskonferens avgör nu vilka starthalvor dessa finalister kommer att tillhöra. För nytt för i år är att producenterna sätter startordningen precis som de gjorde i semifinalerna. Den enda lottning som används är att fördela in länderna i första eller andra starthalvan. Det enda land som fått ett förutbestämt startnummer (med hjälp av lottning) är Sverige och detta för att Sverige är värdland.

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv