Här är de 37 bidragen som tävlar i Eurovision 2014

EUROVISION 2014. Samtliga tävlande länder i Eurovision 2014 har nu presenterat artist och bidrag. Här följer länkar till varje lands tävlingsbidrags video.

Inom kort väntas startordningen för semifinalerna släppas. Precis som förra året är det producenterna för årets tävling som bestämmer startnumren för de tävlande. Regeln som producenterna har att följa är att länderna måste tävla inom respektive halva i semifinalen, i övrigt får de placera låtarna i vilken ordning som helst (dock måste EBU:s chef Jon Ola Sand samt EBU:s referensgrupp godkänna startordningen).

För finalen gäller samma sak. Dock har Danmark fått sitt startnummer lottat (nummer 23 av 26) och övriga länder som tävlar i finalen (”Big Five” och de 10 länderna från vardera semifinal som kvalificerar sig hit) kommer även att lotta om de ska tävla i första eller andra halvan av finalen. Därefter får producenterna sätta ordningen inom halvorna hur de vill, dock får de inte flytta på Danmarks startposition. Den ordningen ska vara klar senast kl. 03:00 natten mot den 10 maj.

 

 

Semifinal 1 (6 maj)

Bidragen presenteras i bokstavsordning efter land.

 

Första halvan

Andra halvan

 

 

Semifinal 2 (8 maj)

Bidragen presenteras i bokstavsordning efter land.

 

Första halvan

 

Andra halvan

 

 

Finalen (10 maj)

Här presenteras de länder som redan är klara för finalen (värdlandet & ”The Big Five”-länderna). Bidragen presenteras i bokstavsordning efter land.