Nya regler i Melodifestivalen 2015

PANELEN INFORMERAR. Sekretesslopande musikregler och en tredje joker från TV4:s Idol – ja det är bara några saker som SVT tänker förändra till Melodifestivalen 2015. Det kan ESC-Panelen exklusivt presentera idag.


Som ett förtydligande kan vi säga att den artikeln bara var en del av vårt aprilskämt under 2014. April april önskar ESC-Panelen! 🙂

Det är drygt ett år kvar till 2015 års Melodifestival drar igång men redan är SVT:s arbete i full gång. Enligt en källa med god insyn i arbetet kring Melodifestivalen 2015 kommer det att bli flera förändringar i tävlingen. För det första ändras nu den tidigare regeln om att bidragen inte får framföras offentligt före tävlingen börjar.

Den 1 januari 2015 kommer SVT att släppa samtliga tävlingsbidrag fria för lyssning så att publiken i god tid kan vänja sig vid startfältet. Dessutom, istället för att lägga de två finalisterna och Andra chansen-deltagarnas bidrag i karantän till fjärde deltävlingen har avgjorts kommer alla 8 bidragen i startfältet vara tillgängliga att spela när som helst, dygnet runt, även efter att deltävlingen har avgjorts.

 

Joker från TV4

En annan nyhet blir, enligt vår säkra insiderkälla, att SVT tänker samarbeta med det musikförlag som kommer att ge ut 2014 års Idolvinnares första album. Idolvinnaren kommer att få en exklusiv låt skriven till Melodifestivalen 2015. Detta blir alltså inget allmänt wildcard som vinnaren av Svensktoppen nästa & Allmänhetens tävling är.

 

Fullständigt regelverk i höst

Enligt vår källa kommer SVT att presentera dessa förändringar till hösten. Men vi går ut med denna nyhet redan idag för vi tyckte att den var så intressant och spännande.