Sanna Nielsen och Robin Paulsson programledare för Melodifestivalen 2015

MELODIFESTIVALEN 2015. På måndagsförmiddagen den 29:e september 2014 samlade SVT till presskonferens där programledarna för Melodifestivalen 2015 skulle presenteras. Som bilden ovan visar blev det Sanna Nielsen & Robin Paulsson som valet föll på denna gång.

Presskonferensen i Stockholm inleddes med ett kort intro av producent Christer Björkman och Melodifestivalschefen Christel Tholse Willers. Därefter presenterades de två programledarna som visade sig vara Sanna Nielsen och Robin Paulsson.

 

Fakta om programledarna

Sanna Nielsen har själv deltagit i Melodifestivalen sju gånger, varav senast i vintras (2014) när hennes låt ”Undo” vann. Sanna vann på sitt sjunde försök. Samtliga gånger hon har tävlat har hon gått till final, dock en gång via Andra chansen, och hon har i de flesta fallen ofta varit nära att vinna. Men det var först 2014 som hon vann. I Eurovision Song Contest i våras slutade ”Undo” på tredje plats. Det har genom historien skett att tidigare Melodifestivalsvinnare har återkommit till programmet som programledare (exempelvis Carola, Charlotte Perrelli och Lena Philipsson) och så blir det alltså även denna gång.

Robin Paulsson har i omgångar sedan år 2006 programlett sin egen talkshow Robins. Han är förutom programledare även komiker och har deltagit i andra program såsom stand-up i Stockholm live och Raw och humorprogram som Parlamentet.

 

Om Melodifestivalen 2015

Melodifestivalen inleder sin turné den 7 februari i Göteborg och därefter går tävlingen vidare till Malmö, Östersund, Örebro och Helsingborg innan finalen avgörs i Stockholm den 14 mars. Totalt kommer 28 bidrag att tävla vilka just nu håller på att väljas ut. Under presskonferensen meddelade Christer Björkman att denna redovisning troligen sker först i sena november eller tidiga december månad.