Eurovision 2015: Slovenien väljer artist och bidrag genom EMA 2015

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sloveniens nationella TV-bolag RTVSLO har nu meddelat att de även till 2015 kommer att välja artist och bidrag till Eurovision genom den nationella finalen EMA.

Fram till den 21 december kan man skicka in bidrag. Därefter utser en urvalsjury 6 stycken bidrag och RTVSLO väljer ytterligare 6 bidrag som får tävla i EMA-finalen. Totalt tävlar således 12 artister med tillhörande bidrag om segern.

Likt svenska Melodifestivalen sker alltså tävlingsupplägget med att dela upp startfältet i två grupper. Den ena gruppen kommer att väljas ut efter ett nationellt inskickande av bidrag (läs gärna reglerna här, och anmälningsformuläret här. OBS! båda är skrivna på slovenska) medan den andra delen väljs ut av RTVSLO själva.

Notering: Vi har inte kunnat hitta några regler kring om enbart slovenska medborgare får skicka in bidrag eller om även icke-slovenska medborgare också får skicka in bidrag.

 

Finalens upplägg

Finalen kommer sedan vara uppdelad i två omgångar. I den första rundan framförs de 12 bidragen och sedan väljer en jury ut 2 bidrag som de anser vara bäst. I den andra rundan övergår sedan ansvaret till tittarna som får bestämma vilken av de två låtarna som Slovenien ska skicka till Wien 2015.

RTVSLO har inte gått ut med datum när EMA-finalen ska sändas.