16 artister presenterade till Österrikes nationella uttagning 2015

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu har Österrike utsett sina 16 tävlande till sin nationella uttagning i vår.

De tävlande artisterna listas i bokstavsordning efter artistnamn, således ej i startordning (låten är enbart tävlingslåt i första omgången):

 

  1. Celine Ann – ”I Never Loved A Man”
  2. Clara Blume – ”Love & Starve”
  3. Dawa – ”On The Run”
  4. Folkshilfe – ”Seit a poa Tog”
  5. Johann Sebastian Bass – ”Heart of Stone”
  6. Kathi Kallauch – ”Das Leben ist zu kurz”
  7. Kommando Elefant – ”Mein Design fürs Leben”
  8. Lemo – ”So Leicht”
  9. Mizgebonez – ”Murmeltier” kombinerat med ”Fitnesstraining”
  10. Renato Unterberg – ”Love”
  11. Royal Kombo – ”Ram Pam Pam”
  12. Tandem – ”Zeig Ihn Mir”
  13. The Makemakes – ”Million Euro Smile”
  14. The Su’sis – ”This And That”
  15. wo/Men – ”Happy”
  16. Zoe – ”Adieu”

 

Tävlingsupplägget

Vi har tidigare i höst berättat om Österrikes uttagning men nu kommer mer information från österrikisk TV. Uttagningen kommer att innefatta fyra program (tre förinspelade program samt en livesänd final). Mirjam Weichselbraun kommer vara programledare för både auditionprogrammen och i finalen. Totalt tävlar 16 artister där sedan 6 stycken väljs ut. Dessa blir coachade och får visa sin talang innan det blir dags för final. Mer i detalj ser uttagningen ut på följande sätt:

 

Program 1 och 2

I det första programmet, som sänds den 20 februari, tävlar de 16 ovan listade artisterna om totalt 6 stycken platser i tävlingen. Dessa artister väljs ut av en expertjury. I det följande programmet, som sänds den 27 februari, kommer de 6 artisterna få coaching av de tre coacherna Anna F., Nazar, och The BossHoss. Varje artist kommer att få olika utmaningar att ta sig an för att bevisa att just de ska få tävla för Österrike.

 

Program 3

Inför det tredje programmet kommer varje artist få två potentiella Eurovisionsbidrag att framföra, där varje artist sedan får med sig ett bidrag till finalen. Dessa låtar skrivs av ett internationellt låtskrivarteam med bl.a. Julie Frost (en av låtskrivarna till Tysklands vinnarlåt ”Satellite” 2010) och Jimmy Harry (musikproducent till bl.a. Bruno Mars, Pink och Madonna). Teamet kommer också bestå av österrikiska låtskrivare som Lukas Hillebrand och Wolfgang Schlögel.

 

Finalen

I finalen den 13 mars kommer de 6 artisterna att få framföra sina bidrag och då är det upp till såväl jurygrupper som tv-tittarna att bestämma vem som ska få tävla för Österrike på hemmaplan 2015.