Vårnytt 2015, vecka 16

NYHETSSAMMANFATTNING. I denna extra veckovisa nyhetsuppdatering sammanfattar vi de aktuella Eurovisionnyheterna från den senaste veckan. Allt för att du ska känna dig så uppdaterad kring allt viktigt som för närvarande pågår i Eurovisionvärlden.

 

Edward af Sillén & Sanna Nielsen kommenterar Eurovision 2015 för SVT

Årets duo som kommenterar Eurovision Song Contest för SVT:s del blir manusförfattaren/regissören Edward af Sillén samt förra årets Melodifestivalvinnare och årets hyllade MF-programledare Sanna Nielsen. Under de två semifinalerna samt under finalen kommer denna duo att guida tittarna genom de 40 bidrag som gör upp om segern i årets Eurovision.

Sanna gör kommentatorsdebut medan det för Edwards del blir sjätte gången han kommenterar Eurovision för SVT. Edward har haft uppdraget årligen sedan 2009, dock undantaget 2013 då han istället var manusförfattare till programledaren Petra Mede. Varje år har han haft med sig en kvinnlig sidekick i form av Shirley Clamp (2009), Christine Meltzer Lind (2010), Hélène Benno (2011), Gina Dirawi (2012) och Malin Olsson (2014).

 

Kommentatorer för SVT de senaste fem åren:

  • 2014: Edward af Sillén & Malin Olsson
  • 2013: Josefine Sundström
  • 2012: Edward af Sillén & Gina Dirawi
  • 2011: Edward af Sillén & Helene Benno
  • 2010: Edward af Sillén & Christine Meltzer

 

Måns Zelmerlöw dyker upp på Eurovision In Concert

På lördag hålls Eurovision In Concert i Amsterdam i Nederländerna. Detta är ett unikt tillfälle för fans och artister att mötas inför Eurovision om mindre än 40 dagar! Under våren har vi i panelen då och då gett er läsare en uppdaterad lista över vilka som ska medverka i Amsterdam. Förra veckan trodde vi att allt var spikat, men nej, nu visar det sig att Sveriges Eurovisionrepresentant Måns Zelmerlöw kommer att delta! Det är förövrigt första gången en svensk deltagare från det befintliga året uppträder på Eurovision In Concert, som pågått sedan år 2009. Totalt blir det 23 artister som deltar i Eurovision In Concert; från Azerbajdzjan i öster till Frankrike i väster. Måns är även med på London Eurovision Party som hålls den 26:e april (där även Christer Björkman kommer att uppträda).