Nationell uttagning i Belgien 2016 – finalisterna är presenterade

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter ett år med internval kommer Belgien att utse artist och bidrag genom en nationell final. På måndagsmorgonen den 17:e november 2015 kom beskedet vilka tävlande som TV-bolaget VRT valt ut.

De fem tävlande i Eurosong 2016 presenterades på måndagsmorgonen i radioprogrammet MNM och de som presenterades heter Adil Aarab, Amaryllis Uitterlinden, Astrid Destuyver, Laura Tesoro och Tom Frantzis.

 

Bakgrund

Några veckor efter att Eurovision 2015 var avgjort kom det belgiska TV-bolaget VRT med besked om att Belgien kommer att anordna en nationell final (Eurosong) till 2016 och att det skulle vara fem tävlande. Därefter har det varit knäpptyst från VRT, men nu på måndagen kom så äntligen mer info om den belgiska uttagningen.

Precis som det utlovades i maj kommer det att vara fem tävlande som gör upp om segern. Dessa artister kommer att tävla i tre program som hålls i januari. I det första programmet, som sänds den 3:e januari, kommer de tävlande att få visa sin sång- och scenprestation medan de i det andra programmet, den 10:e januari, kommer var och en av artisterna att framföra den låt de vill tävla med i Eurovision. Avslutningsvis hålls en final den 17:e januari som avgör vilken artist som får representera Belgien i Eurovision 2016.