Sergey Lazarev representerar Ryssland i Eurovision 2016

EUROVISION 2016. Ytterligare ett land har meddelat sitt artistval till Eurovision 2016 – nämligen Ryssland. På torsdagskvällen den 10:e december 2015 kom beskedet från rysk TV att det blir sångaren Sergey Lazarev som får tävla för landet i Stockholm i maj nästa år.

Artistvalet meddelades under den pågående Russian National Music Awards som hölls på torsdagskvällen, där artisten i fråga, Sergey Lazarev, även tog hem segern i kategorin Årets artist.

Det har dock ännu inte meddelats vilken låt som Sergey Lazarev får med sig till Eurovision 2016. Vi återkommer med detta så snart vi får information.

 

Om Sergey Lazarev

Sergey Lazarev är född den 1 april 1983 i Moskva, Ryssland. Förutom sångare är han även dansare och skådespelare.

År 2001 blev han en av grundarna av musikgruppen Smash!!, en grupp som höll igång fram till år 2006. Därefter har Sergey varit soloartist, och som under den tiden har han hittills släppt fem musikalbum och en stor mängd singlar. Sergey är en av Rysslands mest populära artister.

Sergey har faktiskt tidigare gjort ett försök att få tävla för Ryssland i Eurovision Song Contest. 2008 ställde han upp med låten ”Flyer”, som dock slutade på fjärde plats i den nationella finalen. Så här såg hans framträdande ut då:

 

Som de flesta säkert känner till var det istället Dima Bilans Believe som vann den ryska finalen – och som sedan vann hela Eurovision det året. Hade Sergey kunnat gjort samma bravad som Dima?

 

Vad tycker du om Rysslands val av artist? Kommentera gärna!