Inför: Andra deltävlingen i Melodifestivalen 2009

MELODIFESTIVALEN 2009. Nu är det dags för den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2009, som sänds från Skellefteå Kraft Arena i Skellefteå. 8 artister deltar där tittarna röstar vidare två bidrag till finalen och två bidrag till Andra chansen.

 

Inför deltävlingen

Upplägg

I varje deltävling tävlar åtta bidrag i tre omgångar. I första omgången sjunger de åtta sin låt och tv-tittarna röstar. De fem bidrag som fått flest telefonröster går vidare till omgång 2, där tv-tittarna röstar igen.

Av de fem bidrag som finns kvar delas nu upp i två separata dueller. Vem som möter vem beror på antalet röster de har när första röstningsomgången är avslutad.

Detta innebär att den som ligger 1:a i antal röster möter den som ligger 4:a i antal röster samt den som ligger 2:a i antal röster möter den som ligger 3:a i antal röster. Räkneverket nollställs, och varje duell startar om från noll.

Det bidrag med flest röster i respektive duell går direkt till finalen i Globen den 14 mars, och det bidrag med minst antal röster i respektive duell går till Andra chansen i Norrköping den 7 mars.

Den internationella juryn kommer också att välja en favorit från varje deltävling med inriktning mot Eurovison Song Contest. Om internationella juryns favorit skulle sammanfalla med svenska folkets förstahandsval övergår platsen till internationella juryns andrahandsfavorit eller tredjehandsfavorit osv.

 

De tävlande

Dessa 8 tävlar denna vecka:

  1. Lili & Susie – ”Show Me Heaven”
  2. Lasse Lindh & Bandet – ”Jag ska slåss i dina kvarter!”
  3. Jennifer Brown – ”Never Been Here Before”
  4. H.E.A.T. – ”1000 Miles”
  5. Markoolio – ”Kärlekssång från mig”
  6. Amy Diamond – ”It’s My Life”
  7. Cookies ’N’ Beans – ”What If”
  8. Måns Zelmerlöw – ”Hope & Glory”

 

Panelen tycker till!

Efter att ha hört en minut av respektive bidrag inför tävlingen är Panelens omdömen enligt följande:

Robban: På pappret rätt mycket starkare än den första delfinalen. Och svårgissat som vanligt att säga hur det kommer sluta. Jag hoppas att Lili & Susie och Måns Zelmerlöw går till finalen. Jag vill att antingen Amy Diamond, Markoolio eller H.E.A.T tar sig till andra chansen. Sen de kvarvarande har inget att hämta för min del.

Tomas: Ja, vad ska man säga, deltävling 2 slår Göteborg med hästlängder både i kvalitet och i schlagerglädje. Problemet med detta är förstås att ranka fram vilka som kommer att gå vidare och vilka som inte gör det. Personligen hoppas jag på följande att till Andra Chansen kunna skicka Måns Zelmerlöw eller H.E.A.T samt Markoolio och till finalen i Globen hoppas jag att Amy Diamond och Lili & Susie går. Sämst tror jag att det går för Lasse Lindh & Bandet men inte för att låten är dålig på något vis utan mest för att hans publik inte sitter framför SVT1 när tävlingen väl går av stapeln.