Inför: Tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2009

MELODIFESTIVALEN 2009. Nu är det dags för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2009, som sänds från Ejendals Arena i Leksand. 8 artister deltar där tittarna röstar vidare två bidrag till finalen och två bidrag till Andra chansen.

 

Inför deltävlingen

Upplägg

I varje deltävling tävlar åtta bidrag i tre omgångar. I första omgången sjunger de åtta sin låt och tv-tittarna röstar. De fem bidrag som fått flest telefonröster går vidare till omgång 2, där tv-tittarna röstar igen.

Av de fem bidrag som finns kvar delas nu upp i två separata dueller. Vem som möter vem beror på antalet röster de har när första röstningsomgången är avslutad.

Detta innebär att den som ligger 1:a i antal röster möter den som ligger 4:a i antal röster samt den som ligger 2:a i antal röster möter den som ligger 3:a i antal röster. Räkneverket nollställs, och varje duell startar om från noll.

Det bidrag med flest röster i respektive duell går direkt till finalen i Globen den 14 mars, och det bidrag med minst antal röster i respektive duell går till Andra chansen i Norrköping den 7 mars.

Den internationella juryn kommer också att välja en favorit från varje deltävling med inriktning mot Eurovison Song Contest. Om internationella juryns favorit skulle sammanfalla med svenska folkets förstahandsval övergår platsen till internationella juryns andrahandsfavorit eller tredjehandsfavorit osv.

 

De tävlande

Dessa 8 tävlar denna vecka:

  1. Velvet – ”The Queen”
  2. Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox – ”I Got U”
  3. Molly Sandén – ”Så vill stjärnorna”
  4. E.M.D. – ”Baby Goodbye”
  5. Mikael Rickfors – ”Du vinner över mig”
  6. Maja Gullstrand – ”Här för mig själv”
  7. Sofia – ”Alla”
  8. BWO – ”You’re Not Alone”

 

Panelen tycker till!

Efter att ha hört en minut av respektive bidrag inför tävlingen är Panelens omdömen enligt följande:

André: EMD och BWO med Molly och Maja till andra chansen. Micke Rickfors kan komma till andra chansen.

Robban: För mig är det här den sämsta deltävlingen hittils efter att ha lyssnat igenom en minut av varje bidrag. BWO är det inget tvivel om att de går vidare till final, medan jag tror de får sällskap utav E.M.D. Andra chansen kniper Molly Sandén och Velvet. Om jag själv får välja så vill jag ha BWO och Sofia. Till andra chansen ser jag helst att Velvet och E.M.D kniper. Måtte Malmö bli riktigt bra, för än så länge är det bara Skellefteå som har varit riktigt lyckat i årets Melodifestival.

Tomas: Ja, jo, jag tycker att denna deltävling kommer upp i minst samma klass som förra veckans deltävling i Skellefteå och jag börjar nu skämmas lite över Göteborgstävlingen då det ryktas om att Malmö kommer toppa årets Melodifestival. Hur som helst, jag tror att det blir BWO och E.M.D. som kommer gå vinnande ur duellerna på lördag och ”förlorarna” som förpassas till Andra chansen i Norrköping kommer att vara Mikael Rickfors och Molly Sandén. MEN!! Om jag själv får välja så ser jag hellre Velvet och BWO i final i Globen och att E.M.D. tillsammans med Sofia får slåss om de åtråvärda biljetterna till Globen på Andra chansen.