Inför Eurovision Song Contest 2009 (del 1)

INFÖR EUROVISION 2009. I går kväll (måndag 20/4) sände SVT det första programmet av fyra av produktionen Inför Eurovision Song Contest. Panelen tycker till om första programmet.

Programmet går ut på att spela upp de tävlande ländernas bidrag och sedan får en för året delvis ny jury bestående av Charlotte Perrelli, Petra Nielsen, Marie Serneholt, Christer Lindarw och Thomas Lundin bedömma dessa. Programledare är i vanlig ordning Christer Björkman. I det första programmet presenteras de nio första bidragen i den första semifinalen, däribland Sverige.

 

Panelen tycker till!

Så här tycker Panelens skribenter Robban och Tomas om första programmet:

 

Robban

Jag är långt ifrån nöjd med det här införprogrammet. De ska ju för sjutton vara en expertpanel, men de verkar ju inte förstå sig på någonting av bidragen eller ens vara pålästa. Det verkade mest veligt och oförstårligt när man gav sina poäng. Var det poäng för vad man själva tycker eller hur det ska gå? Nej, svt. Det här kunde ni gjort bättre. Hade varit mycket intressantare med en mer proffsig panel, exempelvis det ”nordiska rådet” som var för några år sedan. Plus till Thomas Lundin och godkänt till Perelli.

 

Tomas

Den här så kallade panelen blir ju bara sämre och sämre för var år som går och i år är det inget undantag, ja ska jag vara ärlig så är det nog den sämsta jag sett sen konceptet körde i gång för ett par år sen. Thomas Lundin är den enda som ter sig vettig i skaran av inkompetenta ”schlagerexperter” och i vanlig ordning så höjs Sverige till skyarna medan de andra bidragen sågas vid fotknölarna. Nä, det enda jag kunde hålla med om i det första programmet var betyget de gav Tjeckien, historiens första ”totala nolla”. Lägg ner panelen om den ska fortsätta se ut så här.

 

Kommentera gärna vad du tyckte om första programmet (och följ gärna vår egen Inför Eurovision som publiceras just nu under april och maj månad)!