Terese Fredenwall blir joker i Melodifestivalen 2013

MELODIFESTIVALEN 2013. Nu har vi fått reda på vem den första artisten som kommer att vara med i Melodifestivalen 2013! Det är Terese Fredenwall från Stockholm, som vann Svensktoppen nästa 2012.

Som vi tidigare berättat så skulle vinnaren av Svensktoppen Nästa få en plats i Melodifestivalen 2013. Tävlingen avgjordes idag. Inför finalen har varje lokalradiostation i landet under våren och sommaren valt ut en representant som ska representera länet i Svensktoppen Nästa. En efter en har deltagarna slagits ut och nu idag var det åtta artister från olika delar av landet som gjort upp på Liseberg i Göteborg.

Man har kunnat rösta på artisterna under programmet och till slut stod Terese Fredenwall som vinnare. Hon framförde låten ”Drop the fight!”

Dock kommer hon att få byta ut sitt vinnarbidrag till Melodifestivalen och detta för att Svensktoppen-bidraget framförts före 1 september 2012, vilket bryter mot EBU:s tävlingsregler för 2013. Vilket nytt bidrag hon får med sig avgörs senare i höst/vinter.