Eurovision 2013 hålls i Malmö

EUROVISION 2013. Idag kom bomben som alla ESC-fans har gått och väntat på! Det blev Malmö som drog det längsta strået i kampen om att anordna Eurovision Song Contest 2013.

EBU presenterade i morse sin stora nyhet på sin hemsida. Det står nu också klart att tävlingen kommer att pågå mellan den 14-18 maj. Dessförinnan genomförs repetitionerna.

 

Stockholms arenor ”för dyra”

Att det blev just Malmö beror mycket på att det finns en bra infrastruktur där, men även att Friends Arena bedöms som för stor och dyr. Det var länge tänkt att Stockholm och Friends Arena, med sin kapacitet på upp emot 35 000 åskådare skulle få stå som värd för tävlingen nästa år, men det blir alltså istället Malmö och Malmö Arena som enbart tar in 15 500 åskådare.

Kanske att Stockholms chanser dog på grund ut av att Hockey-VM spelas samtidigt. De får där med nöja sig med att Melodifestival-finalen 2013 hålls i den nybyggda och gigantiska Friends Arena. Malmö har stått som arrangör för ESC tidigare, nämligen år 1992 i Malmö ishall. Nu startar arbetet att få till ett minst lika bra evenemang igen.