Nyhetssvep vecka 7, 2013

Publicerad:

Publicerad


NYHETSSAMMANFATTNING. Här kommer ett nyhetssvep så här i februari så ni hänger med om vad som händer.

Samtliga källor (utom Sverige) kommer från esctoday.com.

 

Bulgarien

Det blir duon Elitsa och Stoyan Yankulov-Stundzhi som kommer representera Bulgarien i Eurovision 2013. Duon tävlade 2007 med låten “Voda“. Bidraget slutade på en femte plats i finalen. Det är enda gången som Bulgarien har tagit sig till final. Bidragen som de ska framföra avslöjas den 3:e mars i en låtuttagning. Redan på söndag släpps låtarna som de ska framföra under deras nationella låtuttagning.

 

Sverige

Melodifestivalen fortsätter att locka tittare och deltävlingen i Göteborg i lördags blev den mest sedda deltävlingen sedan de införde deltävlingar 2002. Det nya rekordet är på 3 670 000 tittare. Den tidigare deltävlingen som hade rekordet var Göteborg 2006. Då var det Carola och Björn Kjellman som gick till final. Den deltävlingen sågs av 3 644 000 tittare. Den första deltävlingen som var i Karlskrona är trea på listan med 3 605 000 tittare. Kommer det bli ett nytt rekord uppe i Skellefteå i helgen?

 

Spanien

Imorgon avslöjas vilket bidrag som har fått mest röster av bidragen som tävlat om en plats i finalen. Man har kunnat rösta på bidragen på internet. Här nedan kommer bidragen:

  1. Revolución
  2. Atrévete

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv