Nyhetssvep vecka 7, 2013

NYHETSSAMMANFATTNING. Här kommer ett nyhetssvep så här i februari så ni hänger med om vad som händer.

Samtliga källor (utom Sverige) kommer från esctoday.com.

 

Bulgarien

Det blir duon Elitsa och Stoyan Yankulov-Stundzhi som kommer representera Bulgarien i Eurovision 2013. Duon tävlade 2007 med låten ”Voda”. Bidraget slutade på en femte plats i finalen. Det är enda gången som Bulgarien har tagit sig till final. Bidragen som de ska framföra avslöjas den 3:e mars i en låtuttagning. Redan på söndag släpps låtarna som de ska framföra under deras nationella låtuttagning.

 

Sverige

Melodifestivalen fortsätter att locka tittare och deltävlingen i Göteborg i lördags blev den mest sedda deltävlingen sedan de införde deltävlingar 2002. Det nya rekordet är på 3 670 000 tittare. Den tidigare deltävlingen som hade rekordet var Göteborg 2006. Då var det Carola och Björn Kjellman som gick till final. Den deltävlingen sågs av 3 644 000 tittare. Den första deltävlingen som var i Karlskrona är trea på listan med 3 605 000 tittare. Kommer det bli ett nytt rekord uppe i Skellefteå i helgen?

 

Spanien

Imorgon avslöjas vilket bidrag som har fått mest röster av bidragen som tävlat om en plats i finalen. Man har kunnat rösta på bidragen på internet. Här nedan kommer bidragen:

  1. Revolución
  2. Atrévete