Våra åsikter om bidragen i den andra deltävlingen (Melodifestivalen 2013)

Publicerad:

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2013. I lördags (9:e februari) avgjordes den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2013. Nu tänkte vi ta upp vad vi tyckte om låtarna som tävlade och om showen som helhet.

Notera att våra åsikter bygger på liveframträdandena under direktsändningen. OBS! Robban är inte med och kommenterar denna vecka, men avlämnar topplista lite längre ned i artikeln.

 

Anton Ewald

Erik: Först gillade jag inte den här låten men när jag går till jobbet inser jag att jag nynnar på den här låten och kan inte få ut den ur huvudet.


Haris: Känns som att vi varje år, de senaste åren, fått ett eller flera bidrag av den här sorten. En rätt okänd kille som sjunger en upptempo låt med Fredrik Kempe inblandad. Jag har tyckt det var tråkigt innan, men det går bara längre och längre, blir sämre och sämre och ännu mer smaklöst.


 

 

Felicia Olsson

Erik: Vilken vacker röst Felicia har, den är så vacker att jag får rysningar av välbehag. Låten i sig är inge speciell men hon gör den riktigt bra.


Haris: Från början kände jag att detta kommer gå åt skogen, men efter att jag verkligen gav låten en chans så började jag digga den också. En fin ballad i ett annars så dåligt ballad-år i Mello.

mfbetyg_2


 

 

Joacim Cans

Erik: Bra låt med klassiska dansbandsinfluenser vilket jag går igång på. Annelie la la la la li får mig att rysa. Synd på en sån fin låt att den inte skulle få minst en andra chans.


Haris: Detta kanske är lite partiskt då jag tycker Joacim är en fantastisk sångare och Hammerfall är ett grymt bra band. Men om vi släpper det och bara fokuserar på låten så bjuds vi på en härlig låt med klassiska svenska influenser. Jag var såld redan första gången jag hörde den och tycker detta är bland det bästa och mest originella vi har i årets Melodifestival. Riktigt besviken på folket som inte röstade!


 

 

Swedish House Wives

Erik: Innan jag hört alla låtar, trodde jag att det var den här låten skulle tilltala mig mest. När jag hade lyssnat på låten var det inget snack om att det här var min genre. Klassiska schlagertoner i en modern tappning passar alldeles utmärkt ihop. Bra G.son!


Haris: Vi har sett det innan. Avdankade artister från schlagervärlden slås ihop i ett hopplöst försök att återuppliva deras karriärer. Det har inte funkat tidigare och det funkar inte nu heller.


 

 

Erik Segerstedt & Tone Damli

Erik: En plastig duo som har satts ihop endast på grund av deras utseende, skulle de funka? Det funkade alldeles utmärkt, jag blev positivt överraskad och föll pladask för låten.


Haris: Förutom att jag gillar att kolla på Tone så tycker jag inte så hemskt mycket om detta bidrag. Den är väl lite catchig och småfin.

mfbetyg_2


 

 

Louise Hoffsten

Erik: Fin låt med ett fint budskap. När det stod mellan Felicia och Louise om vem som skulle gå till finalen var jag övertygad om att Felicia skulle knipa den platsen men tji fick jag. Det gör ingenting att låten gick till final, det är Louise väl värd.


Haris: Jag blev positivt överraskad av detta bidrag. En behaglig låt med fina intrumentala bitar. Jag var inte övertygad först, men efter att ha hört den en andra gång så tycker jag att den är bra.


 

 

Rikard Wolff

Erik: Det här var väl det enda bidraget som inte föll mig i smaken. Rikard pratade istället för att sjunga och det drog ner bidraget. Hade svårt att hitta refrängen också, tog ett tag innan jag förstod var den var.


Haris: Som ballad-fantast kan man inte låta bli att bli besviken på detta. Hans röst gjorde dessutom svårt att förstå vad han sjöng. Tråkigt.


 

 

Sean Banan

Erik: Vad ska man säga om Sean Banan. Han vet hur man gör en show i alla fall även fast inte rösten är den bästa. En kompis satte 500 kr på att den här skulle gå till final och jag får gratulera till vinsten.


Haris: Vilken jäkla entertainer den här killen är. Och det faktum att han grät när han gick vidare visar att detta är mer än bara “på skoj” för Sean. Han tar detta på allvar och han gör det på sitt sätt. Han är ball, rolig och har en oerhört svängig låt. Jag gillar detta!


 

Topplistor & helhetskommentarer

Här nedan presenteras panelens individuella topplistor för deltävlingen.

 

Haris

Jag minns att vi i något tidigare inlägg kritiserade Norges uttagning i år, men så som vi har börjat i årets Melodifestival kan vi inte direkt påstå att vi är så mycket bättre. Det har varit för många dåliga och rent av tråkiga bidrag i år. Jag blir nästan upprörd faktiskt. Har nog aldrig tyckt om så få bidrag innan som jag gör i år. Tyvärr, men de två återstående tävlingarna får verkligen höja sig om jag ska vara nöjd.

 1. Joacim Cans – Annelie
 2. Sean Banan – Copacabanana
 3. Louise Hoffsten – Only The Dead Fish Follow The Stream
 4. Felicia Olsson – Make Me No 1
 5. Erik Segerstedt & Tone Damli – Hello Goodbye
 6. Anton Ewald – Begging
 7. Swedish House Wives – On Top of the World
 8. Rikard Wolff – En Förlorad Sommar

 

Robban

 1. Swedish House Wives – On Top of the World
 2. Sean Banan – Copacabanana
 3. Erik Segerstedt & Tone DamliHello Goodbye
 4. Anton Ewald – Begging
 5. Rikard Wolff – En Förlorad Sommar
 6. Louise Hoffsten – Only The Dead Fish Follow The Stream
 7. Joacim Cans – Annelie
 8. Felicia Olsson – Make Me No 1

 

Erik

Håller inte med Haris om att den här en av de sämsta starterna i historien. Jag tycker tvärtom att de är en av de bästa deltävlingarna i historien. Pricken på i var när Hanson, Carson och Malmquist framförde sin C,est la vie. Vad jag jublade! Det var ren och skär lycka när dessa tre schlagerikoner stod på samma scen igen. Som jag längtat efter det! Om de hade varit med och tävlat hade jag utan att tveka röstat på dem. Tur att Lousie gick vidare annars hade det börjats snacka om att det var för få tjejer i finalen.

 1. Swedish House Wives – On Top of the World
 2. Felicia Olsson – Make Me No 1.
 3. Joacim Cans – Annelie
 4. Erik Segerstedt & Tone Damli – Hello Goodbye
 5. Louise HoffstenOnly The Dead Fish Follow The Stream
 6. Anton Ewald – Begging
 7. Sean Banan – Copacabanana
 8. Rikard Wolff – En Förlorad Sommar

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv