Våra åsikter om bidragen i den fjärde deltävlingen (Melodifestivalen 2013)

MELODIFESTIVALEN 2013. I lördags (23:e februari) avgjordes den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2013. Nu tänkte vi ta upp vad vi tyckte om låtarna som tävlade och om showen som helhet.

Notera att våra åsikter bygger på liveframträdandena under direktsändningen. OBS! Robban är inte med och kommenterar denna vecka heller, men har lämnat sin topplista lite längre ned i artikeln.

 

Army of Lovers

Erik: Army of lovers gör sin grej och de gör de på deras sätt. Låten var okej men inte mer. Scenshowen var konstig och Camilla kunde inte mima.

mfbetyg_2


Haris: Egentligen tycker jag inte detta var så hemskt. Det var inte Army of Lovers bästa verk, långt ifrån. Men det fanns något kul med det. Kanske var det scenshowen som de bjöd på?

mfbetyg_2


 

 

Lucia Piniera

Erik: Instämmer med Haris att låten påminner om ”Rolling in The Deep” och det drar ner betyg i en annars kanske bra låt.

mfbetyg_2


Haris: Ibland tycker man en låt påminner lite om en annan, men man blundar för det för det inte är så synligt. Men i denna låten hörde man ju klart och tydligt Adeles ”Rolling In The Deep”. Lite tråkigt när det låter så uppenbart.


 

 

Robin Stjernberg

Erik: Jag har svårt för falsett och då är det svårt att gilla den här låten. Tycker låten påminner om Westlife eller någon annan popgrupp.


Haris: Jag gillade Robin redan när han var med i Idol. Och oj vilken falsett killen besitter. Det höjde verkligen låten och gjorde den speciell och bättre än vad den skulle blivit utan. Robin imponerade.


 

 

Sylvia Vrethammar

Erik: Jag tycker om Sylvia Vrethammar, hon är en härlig person som sprider lite glädje på vår jord. Låten var väl inte så att man slår klackarna i taket men det funkar.

mfbetyg_2


Haris: Detta var tråkigt. Förstod mig inte riktigt på det om jag ska vara ärligt. En spansk melodi med svensk text. Aja, det blir en poäng för att melodin var lite medryckande.


 

 

Ralf Gyllenhammar

Erik: Ralf gjorde den här låten riktigt bra. Jag gillade den här låten och det kan kanske räcka långt, till och med till vinst? Det var nog första gången det var riktig hårdrock i Melodifestivalen. Det har varit mycket glamrock men ingen riktig hårdrock.


Haris: Oj oj oj. Vilken show, vilken låt och vilken röst. Årets bästa låt i Melodifestivalen. Ralf besitter en pipa som är väldigt ovanlig och dessutom hade han en riktigt bra låt. Kombinationen är perfekt. Dessutom fick vi årets kanske häftigaste scennummer. Jag är väldigt svag för eld. Så nära en femma man kan komma.


 

 

Behrang Miri

Erik: Dagispop när den är som bäst. Det svängde men påminner inte den här låten lite väl mycket om Frankrikes ESC-bidrag 2010 ”Allez Ola Ole”?


Haris: Jag vet inte riktigt vart jag har den här låten. Det svängde rätt bra, men av någon anledning gillade jag inte Behrangs rapp. Och rappen var ju en stor del av låten. Bra refräng dock.

mfbetyg_2


 

 

Terese Fredenwall

Erik: En liten lätt ballad av en okänd tjejartist känns det igen? Jag tycker alla ballader i år har sjungts av okända flickartister.

mfbetyg_2


Haris: En överraskande trevlig ballad. Kanske årets bästa ballad? Det har varit ett kallt balladår, så den platsen är inte svår att ta. Det var finstämt, trevligt och bra. En oerhört söt tjej dessutom.


 

 

Ulrik Munther

Erik: Här har vi nog vinnaren! Låten är pampig och påminner om Coldplay. Jag tycker att låten är bra och kan representera Sverige i ESC utan att vi får skämmas.


Haris: Förra året blev jag förälskad i Ulriks röst. Tyvärr känns inte detta så mycket Ulrik för mig. Tycker helt ärligt att det är tråkigt. Han passar mycket bättre i det han höll på med än detta house-aktiga nummer. Det känns lite som att han ”sålde” sig själv för att lyckas.

mfbetyg_2


 

Topplistor & helhetskommentarer

Här nedan presenteras panelens individuella topplistor för deltävlingen.

 

Haris

Årets sista deltävling bjöd på en stor variation i musik. Tycker nästan det är lite synd att alla deltävlingar är över nu. Men samtidigt vill man ju se en vinnare. Kanske återfinns vinnaren i detta startfällt? Det finns ju dem som spekulerar i att Ulrik Munther kommer ta hem hela tävlingen. Efter det jag såg och hörde så hoppas jag inte det. Inget illa om Ulrik. Han är en oerhört begåvad sångare, men denna låten är inte han. Däremot fick vi, enligt mig, årets bästa låt i denna deltävling. Ralf Gyllenhammar sopade banan med årets alla låtar. Och visst håller jag en extra tumme på honom i finalen.

  1. Ralf Gyllenhammar – Bed on Fire
  2. Robin Stjernberg – You
  3. Terese Fredenwall – Breaking The Silence
  4. Ulrik Munther – Tell The World I’m Here
  5. Army of Lovers – Rockin’ The Ride
  6. Behrang Miri – Jalla dansa sawa
  7. Sylvia Vrethammar – Trivialitet
  8. Lucia Piñera – Must Be Love

 

Robban

  1. Ulrik Munther – Tell The World I’m Here
  2. Behrang Miri – Jalla dansa sawa
  3. Robin Stjernberg – You
  4. Ralf Gyllenhammar – Bed on Fire
  5. Sylvia Vrethammar – Trivialitet
  6. Army of Lovers – Rockin’ The Ride
  7. Terese Fredenwall – Breaking The Silence
  8. Lucia Piñera – Must Be Love

 

Erik

Den sista deltävlingen är över och det känns väldigt vemodigt att det är slut. Det går alltid så fort. Det var inte längesedan vi satt i Karlskrona och var spända på att få höra de första åtta låtarna. Malmö bjöd tyvärr på den sämsta deltävlingen. Det var egentligen bara tre låtar som föll mig i smaken och det var mycket utfyllnad som jag inte gillade. Nu är det andra chansen och efter det är det så äntligen dags för final. Vem vinner då? Jo jag tror det står mellan Ulrik Munter och Yohio. Ralf kan få ett finger med i spelet och om det inte blir några fler kvinnor i finalen då varnar jag även för Louise Hoffsten, Underskatta inte feministerna.

  1. Ralf Gyllenhammar – Bed on Fire
  2. Ulrik Munther – Tell The World I’m Here
  3. Behrang Miri – Jalla dansa sawa
  4. Sylvia Vrethammar – Trivialitet
  5. Army of Lovers – Rockin’ The Ride
  6. Terese Fredenwall – Breaking The Silence
  7. Lucia Piñera – Must Be Love
  8. Robin Stjernberg – You