Bulgarien byter ut sitt bidrag inför Eurovision 2013

Publicerad:

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Precis som för Vitryssland gör nu Bulgarien ett bidragsbyte inför Eurovision 2013 i Malmö. Efter att ha arrangerat en nationell final med tre låtar har nu artisterna beslutat för att byta ut vinnarlåten “Kismet” till den andraplacerade låten “Samo shampioni”.

Bulgarien representeras i år av internt valda Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov, vilka även representerade Bulgarien 2007 med låten “Water” som hamnade på 5:e plats. Landets bästa placering sedan debuten 2005. Vi rapporterade för någon vecka sedan att Bulgariens Eurovisionbidrag blev “Kismet”. I veckan kom beskedet att tv-bolaget BNT kommer skicka låten som kom tvåa istället, låten “Samo shampioni”. Orsaken till bidragsbytet sägs ha varit att man inte har kommit överens om slutversionen av låten “Kismet” med låtskrivarna.

Den nya låten är skriven och komponerad av Elitsa Todorova och Kristian Talev.

Och så här låter Bulgariens ESC-bidrag 2013 istället:

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv