Bulgarien byter ut sitt bidrag inför Eurovision 2013

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Precis som för Vitryssland gör nu Bulgarien ett bidragsbyte inför Eurovision 2013 i Malmö. Efter att ha arrangerat en nationell final med tre låtar har nu artisterna beslutat för att byta ut vinnarlåten ”Kismet” till den andraplacerade låten ”Samo shampioni”.

Bulgarien representeras i år av internt valda Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov, vilka även representerade Bulgarien 2007 med låten ”Water” som hamnade på 5:e plats. Landets bästa placering sedan debuten 2005. Vi rapporterade för någon vecka sedan att Bulgariens Eurovisionbidrag blev ”Kismet”. I veckan kom beskedet att tv-bolaget BNT kommer skicka låten som kom tvåa istället, låten ”Samo shampioni”. Orsaken till bidragsbytet sägs ha varit att man inte har kommit överens om slutversionen av låten ”Kismet” med låtskrivarna.

Den nya låten är skriven och komponerad av Elitsa Todorova och Kristian Talev.

Och så här låter Bulgariens ESC-bidrag 2013 istället: