Röstningssiffror – Melodifestivalen 2013

MELODIFESTIVALEN 2013. Så var Melodifestivalen 2013 över för denna gång. Vi har en vinnare som nu ska få tävla för Sverige på hemmaplan i Eurovision i Malmö som avgörs om drygt två månader. Röstningsresultatet av Melodifestivalen har hållits hemlig för att inte påverka utgången av röstandet, men nu har SVT äntligen släppt dessa siffror.

Överlag hade varje deltävling i år överlägsna segrare. I första deltävlingen var det Yohio som vann, i andra Sean Banan, i tredje Ravaillacz och i fjärde Ulrik Munther. Desto jämnare var det på vissa andra positioner. I första deltävlingen gick Eric Gadd knappt vidare till Andra chansen – Mary N’diaye låg endast 3 492 röster efter. I andra deltävlingen blev det tokjämnt mellan Andra chansen-bidragen: Anton Ewald blev trea med 112 röster. I tredje och fjärde deltävlingen var det dock inte lika jämnt på det sättet.

I Andra chansen var det Anton Ewald som blev totaletta, Robin Stjernberg som blev totaltvåa, Martin Rolinski totaltrea och Behrang Miri totalfyra.

Det kan konstateras att vinnaren Robin Stjernberg var bara några tusen röster från att ens gå vidare från Andra chansen. I deltävling 4 fick Robin totalt sett tredje flest röster och i Andra chansens två grundomgångar låg han tvåa efter Anton Ewald. I duellen mot Martin Rolinski fick han 98 105 röster – Rolinski fick 95 930 röster (en differens på 2 175 röster). Men i finalen var han jurygruppernas favorit och tittarnas tvåa och det räckte till seger.

Här kan ni se samtliga röstningssiffror från deltävlingarna, Andra Chansen och finalen.