Heilsarmee (Schweiz, 2013) byter gruppnamn till Takasa

Publicerad:

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. I december förra året segrade gruppen Heilsarmee (Frälsningsarmén) Schweiz nationella final iklädda kläder representerade för Frälsningsarmén. Detta strider mot EBU:s regelverk om icke politiska, religiösa eller kommersiella budskap i artistnamnsfallet och klädvalet. För att undvika diskvalificering har gruppen därför nu bytt namn till Takasa.

 

Gruppen Heilsarmee från Schweiz fick ej behålla sitt gruppnamn av EBU eftersom man inte får ha några politiska eller kommersiella budskap med i sitt framträdande. Heilsarmee betyder nämligen Frälsningsarmén på tyska. I veckan kom beskedet att det nya gruppnamnet istället blir Takasa, ett ord som betyder ren på swahili. Gruppen har också bytt ut sina kostymer från Frälsningssoldater till vita skjortor och svarta byxor.

En officiell musikvideo har dessutom spelats in som ser ut så här:

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv