San Marino rycker upp sig 2013

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter fiaskot ifjol med låten ”Social Network Song” med Valentina Monetta och bland annat Ralph Siegel som upphovsman har man ryckt upp sig och de båda är tillbaka ett år senare. Dags för revansch med andra ord.


För andra året i rad blir det Eurovisionslegendaren Ralph Siegel som skriver bidraget för San Marino. Efter förra årets försök att sjunga om sociala medier (som inte blev så lyckat) provar Ralph nu metoden att göra en klassisk ballad på italienska istället. I fredags presenterades bidraget ”Crisalide (Vola)” som blir lilleputt-landet San Marinos fjärde ESC-bidrag. Än så länge har San Marino aldrig lyckats ta sig vidare till en ESC-final men i år kanske det blir ändring på det. Upp till bevis!

Här nedan är videon för San Marinos bidrag:

 

Panelen tycker till!

Robban

Vilken skillnad från ifjol. Man tror inte det är samma sångerska. Nu kan hon både sjunga och ser snygg ut. Den här gången känns det seriöst och som man har goda chanser att kvalificera sig till final, något man fortfarande inte har lyckats göra på sina tre tidigare försök. Dramatisk ballad på italienska & lite schlagerpop på slutet. Härlig mix. Jag hoppas verkligen San Marino går vidare, och hamnar på en rättvis placering i finalen.