Emmelie de Forest vann Eurovision Song Contest 2013

Publicerad:

Publicerad


EUROVISION 2013 – RESULTAT. Efter en spännande final stod det klart att Danmark har segrat i Eurovision Song Contest 2013! Det blir alltså en favorit i repris eftersom Danmark senast segrade som Sverige stod värd (kanske Estlands tur att vinna 2015?)


Emmelie de Forrest från Danmark stod som vinnare av Eurovision Song Contest 2013 med sin låt Only Teardrops. Hon fick poäng av alla länder förutom av San Marino. Azerbajdzjan tog sin sjätte topp 10-placering och var en utmanare till segern (det blev hela tio stycken 12-poängare; Danmark fick endast 8 stycken) medan Ukrainas Zlata tog bronset.

Sverige var aldrig nära segern utan hamnade totalt sett mitt i resultatet. Om detta sedan berodde på tittarna eller juryn återstår att se. Bättre gick det dock för både Malta, Nederländerna och Ungern som alla fick sina bästa slutplaceringar på väldigt många år. Sämre gick det för främst Big Five-gänget, med undantag för Italien som hamnade sjua. Irland som startade sist i finalen slutade också sist med endast 5 poäng. Det blev därmed landet andra sistaplacering i final (första gången skedde 2007).

 

Så här slutade finalen:

 1. Danmark – 281 p.
 2. Azerbajdzjan – 234 p.
 3. Ukraina – 214 p.
 4. Norge – 191 p.
 5. Ryssland – 174 p.
 6. Grekland – 152 p.
 7. Italien – 126 p.
 8. Malta – 120 p.
 9. Nederländerna – 114 p.
 10. Ungern – 84 p.
 11. Moldavien – 71 p.
 12. Belgien – 71 p.
 13. Rumänien – 65 p.
 14. Sverige – 62 p.
 15. Georgien – 50 p.
 16. Vitryssland – 48 p.
 17. Island – 47 p.
 18. Armenien – 41 p.
 19. Storbritannien – 23 p.
 20. Estland – 19 p.
 21. Tyskland – 18 p.
 22. Litauen – 17 p.
 23. Frankrike – 14 p.
 24. Finland – 13 p.
 25. Spanien – 8 p.
 26. Irland – 5 p.

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv