Melodifestivalscenen 2014

MELODIFESTIVALEN 2014. Årets scen till Melodifestivalen har officiellt presenterats. Som tidigare år är det scenografen Viktor Brattström som står bakom designen.

Viktor Brattström designade även fjolårets scen till ESC i Malmö och visst ser man vissa släktskap mellan den scenen och den som vi nu kommer få följa under de 6 melloveckorna? Scenen får en rad rörliga element såsom LED-skärmar i taket. Scenen kommer utökas med fler element lagom till finalen i Friends Arena där det större arenarummet kräver mer av det sceniska.

Publiken ska precis som under Eurovision få en mer framträdande roll och placeras runt hela scenen på ett annat sätt än tidigare. Dock kommer publiken att fortsatt få sitta ned på parkett – några ståbiljetter blir det alltså inte tal om. Green room flyttar från bakre delen av arenan till scenens högre sida men kopplas fortsatt ihop med en catwalk och ”puck” i publikhavet.

 

Panelen tycker till!

Felix

Känns som en fräsch scen som andas Melodifestival. Nästan lite besviken över att publiken inte kommer att kunna stå framme vid scenen som bilden visar och som var fallet under eurovision. Det gav en sådan maffig känsla!