Inför Andra chansen: Vi tycker till om bidragen (Melodifestivalen 2014)

MELODIFESTIVALEN 2014. På lördag (1:a mars) avgörs det vilka två bidrag som tar de sista två finalbiljetterna i Melodifestivalen 2014. Inför avgörandet kommer våra önskelistor och kommentarer på de bidrag som tävlar.

Nedan följer några av panelmedlemmarnas egna åsikter om de åtta tävlingsbidragen. Observera att åsikterna gäller vad panelmedlemmarna tyckte innan livesändningen.

 

#1: Ammotrack – ”Raise Your Hands”

Erik: Bra rock låt med en bra refräng men det är något som saknas, jag kan inte sätta fingret på vad det är men jag tror dock attdet får svårt att ta sig vidare då det finns en bättre hårdrockslåt med i andra chansen.

mfbetyg_3


Felix: Är inte så rockintresserad och känns lite väl oengagerat. Kanske slår de två rockakterna ut varandra eller så enar sig rockfansen för den hårdare eller mjukare skolan? Hellre Ammotrack än Outrigger om du frågar mig!

mfbetyg_2


Hollac16: Hårdrockarna får gå först ut och det kan nog ge en hel del. När kvartsfinalsduellerna fortfarande fanns kvar så var #1 i Andra chansen en omöjlig plats att avancera ifrån, men sedan förra året är det möjligt. Hur gagnar då detta Ammotrack? Nja, jag tror tyvärr att de är lite för hårdrockiga för att tilltala publiken. Låten är bra men det är inte den bästa hårdrockslåten i tävlingen. Jag tror dessvärre att de åker ut i första omgången även om det rockas mycket här.

mfbetyg_3


 

#2: Linus Svenning – ”Bröder”

Erik: Låten är fylld av känslor då han sjunger till sin döda bror. Jag tror att denna låt tar sig till final mycket på grund av det. Jag tycker låten är okej men inte mer än så.

mfbetyg_2


Felix: Om det inte hade varit en historia bakom låten hade dne fallit platt. Varför köra på snyfthistoria helt offentligt på detta sätt? Känns lite osmakligt… Jag hoppas inte, men tror dessvärre att det blir extremt farligt…

mfbetyg_2


Hollac16: Han har en av de bästa sångrösterna och en av årets bästa låtar. Går han inte till final så är det skandal! Den här låten gillar jag skarpt för att det är allvar och en vacker melodi. Dessutom vore det kul med ytterligare en låt på svenska i finalen (just nu är bara Panetoz som har den enda låten på svenska i finalen).


 

#3: J.E.M – ”Love Trigger”

Erik: En av låtarna som växt mest hos mig. I Linköping hade jag svårt att förstå mig på låten men nu går jag runt och nynnar på refrängen stup i kvarten.


Felix: En av mina absoluta favoriter i årets festival rent låtmässigt och på scenen. Hoppas att det valpiga har släppt och att de nu kan slappna av och ge gärnet – är värt en finalplats!


Hollac16: Till skillnad från Linus Svenning är det är fruktansvärt dåligt. Tre soloartister som har blivit en grupp som sjunger en helt meningslös låt och gör det dessutom ganska falskt. Nej, hemskt.


 

#4: State of Drama – ”All We Are”

Erik: Deras refräng sätter sig och det är svårt att inte tralla med. Hade passat bättre som låt till ett fotbollsmästerskap.

mfbetyg_3


Felix: Varför följa upp med en så blek låt? Känns lika besviket som senast… Men kanske kan gamla meriter spela in i denna fotbollsköriga dänga? Bör nog inte räknas ut helt även om den känns mossig.

mfbetyg_3


Hollac16: Jag börjar förstå att State of Drama får en andra chans eftersom den nu börjar tilltala i alla fall mig på ett bättre sätt. Om de har kvar publiken så kan nog det här fungera, men jag tror inte att de kanske blir nr 1 till final. Men skulle de gå till final så blir det i alla fall en bra grupp dit.


 

#5: Ellinor Holmer – ”En himmelsk sång”

Erik: Ballader tar ett tag innan de sätter sig hos mig och så gör även denna. Jag tycker den växer för varje lyssning.

mfbetyg_3


Felix: Måste erkänna att den känns bättre än i sin delfinal, eller så är det bara konkurrensen som får det hela att framstå i bättre dager? Ellinore är söt men räcker det verkligen hela vägen när man har en låt utan som helst känsla? Tverksamt…

mfbetyg_2


Hollac16: Inte min favoritlåt i Andra chansen.


 

#6: Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem”

Erik: En riktigt Svensktoppslåt som har en vass refräng. Äldre kvinnor kommer falla pladask för Martin och ringa som tusan, så även jag.


Felix: Medelålderskrisen fortsätter… Nej tack till vidare avancemang och frågan är om Martin har rätt mello-känsla då jag anser att Las Vegas var en av de absolut sämsta vinnarna på 2000-talet…


Hollac16: Lite intressant att SVT sätter bägge ESC-veteranerna efter varandra som dessutom har samma typ av nummer (nedsläckt och lite mystiskt). Vad tycker jag då om det här? Jo, det är proffsigt men samtidigt lite lätt meningslöst. Inte den bästa låten men ändå en låt som fungerar. Kommer definitivt få röster och lär gå till i alla fall duellbiten, men sedan, nja inte till final va?

mfbetyg_3


 

#7: Helena Paparizou – ”Survivor”

Erik: Eurovisionvinnaren är tillbaka för att ta den andra chansen och vilken fantastisk låt hon framför. Jag fullkomligt älskar denna låt och hoppas att Helena kommer vara med i finalen på Friends Arena.


Felix: Erfarenhet, sångröst och utstrålning kommer ta Helena till Friends arena på nolltid – inget snack om saken. Att detta inte gick direkt är årets skräll. Kanske trodde folk det skulle gå av sig själv? Nej, vi hoppas att Helena överlever detta.


Hollac16: Det här gillar jag också mycket. Helena visar varje gång var skåpet ska stå och hon vore verkligen värd en finalplats. Går hon till final kommer hon garanterat att överrösas av poäng från Europajurygrupperna. Låten är vacker och nu sitter den verkligen bra. Det låter bra, hon har en bra röst och det ser snyggt ut. Får gärna gå till finalen för mig.


 

#8: Outtrigger – ”Echo”

Erik: Den stora frågan är hur mycket det betyder för Outrigger att även Ammotrack är med i andra chansen.Några röster kommer det säkerligen plocka från varann. Jag tycker att denna låt är mycket bättre än Ammotracks.


Felix: Det är så tramsigt så jag smäller av. Och folk har mage att gnälla på schlagern liksom? Detta är ju 100 gånger värre! Pinsamhetskudden trycks mot ansiktet dessa tre minuter. Hoppas Ammotrack tar hem rockpublikens röster.

mfbetyg_0


Hollac16: Av rocklåtarna här i Andra chansen har Outtrigger den bästa. Dock tror jag att det precis som med Ammotrack kan bli svårt att avancera vidare långt p.g.a. att de använder sig av skrämseltaktiken. Jag tror exempelvis inte att vare sig barnen eller pensionärerna röstar på denna. Men för mig får det gärna gå långt.


 

Topplistor & helhetskommentarer

Erik

  1. Helena Paparizou – ”Survivor”
  2. Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem”
  3. Outtrigger – ”Echo”
  4. J.E.M – ”Love Trigger”
  5. State of Drama – ”All We Are”
  6. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  7. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”
  8. Linus Svenning – ”Bröder”

 

 

Felix

En ganska spretig andra chans med få riktigt bra låtar, det mesta av värde är redan vidare så att säga. Om inte Helena går vidare på lördag vet jag inte vad jag gör – det vore skandal! Rocken lär ta ut varandra till förmån för JEM eller State of Drama som har en röststark målgrupp. Hopplöst bortglömda är Stenmark och Ellinore Holmer. Får se hur det hela artar sig… Håller mina tummar för Lovetrigger ändå.

  1. Helena Paparizou – ”Survivor”
  2. J.E.M – ”Love Trigger”
  3. State of Drama – ”All We Are”
  4. Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem”
  5. Linus Svenning – ”Bröder”
  6. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  7. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”
  8. Outtrigger – ”Echo”

 

 

Haris

Årets Andra Chansen är min final. Personligen tycker jag att det finns fler bra låtar här än i finalen. Jag har därför svårt att göra en topplista då jag egentligen bara ogillar Ellinors låt. Men Outtrigger och Linus sticker ändå ut lite extra för mig. Det är dessutom mina två absoluta favoritlåtar i årets tävling. Jag vågar inte tippa vilka två låtar som tar sig till final då alla åtta egentligen kan ta sig till finalen.

  1. Outtrigger – ”Echo”
  2. Linus Svenning – ”Bröder”
  3. J.E.M – ”Love Trigger”
  4. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  5. State of Drama – ”All We Are”
  6. Helena Paparizou – ”Survivor”
  7. Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem”
  8. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”

 

 

Hollac16

Andra chansen håller i år en ganska medelmåttig nivå. Det finns bra kvalitet men sedan finns det också låtar som jag personligen anser inte riktigt håller hela vägen. Det kommer dock bli svårt att se vad folk skulle rösta på också eftersom det spretar ganska mycket genremässigt. Ska jag ge mig på en gissning tror jag idag att soloartisterna har stor fördel (Linus Svenning, Ellinore Holmer och Helena Paparizou) med anledning av att de har ett personligt tilltalande. Rockgrupperna (Ammotrack, Outtriger och State of Drama) tror jag får det svårt för jag tror inte att publiken vill se rock i final. Men J.E.M kommer såklart att få mycket röster. Det är ändå svårt att både bestämma sig och se hur det ska gå men jag håller på de jag har satt som tippning denna vecka för att det är den musiken jag gillar.

  1. Linus Svenning – ”Bröder”
  2. Outtrigger – ”Echo”
  3. Helena Paparizou – ”Survivor”
  4. State of Drama – ”All We Are”
  5. Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem”
  6. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  7. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”
  8. J.E.M – ”Love Trigger”

 

 

Jim

Det är väl bara Helena Paparizou som borde vara en självklar finalist, men det finns ju några stycken som borde kunna gå vidare. Spontant känns det som att Helena och Linus går till final men det känns som att någon kan skrälla..

  1. Helena Paparizou – ”Survivor”
  2. Linus Svenning – ”Bröder”
  3. J.E.M – ”Love Trigger”
  4. Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem”
  5. State of Drama – ”All We Are”
  6. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”
  7. Outtrigger – ”Echo”
  8. Ammotrack – ”Raise Your Hands”

 

 

Robban

  1. Helena Paparizou – ”Survivor”
  2. Martin Stenmarck – ”När änglarna går hem”
  3. Linus Svenning – ”Bröder”
  4. J.E.M – ”Love Trigger”
  5. State of Drama – ”All We Are”
  6. Outtrigger – ”Echo”
  7. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  8. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”