Tre programledare i Eurovision 2014

EUROVISION 2014. TV-bolaget DR har nu presenterat den trio som ska programleda Eurovision Song Contest 2014. Man har alltså valt att återgå till konceptet med flera programledare istället för bara en som det var ifjol (2013).

Avslöjandet skedde genom en YouTube-video, där ”Head of Show” (Jan Lagermand Lundme) och den exekutiva producenten (Pernille Gaardbo) presenterade Lise Rønne, Nikolaj Koppel och Pilou Asbæk som programledarna för evenemanget.

 

Fakta om programledarna

Nikolaj Koppel och Lise Rønne arbetar till dagligdags på DR som programledare. De har under många år lett stora TV-produktioner på prime time-tid (bästa sändningstid). Pilou Asbæk kommer dock att inleda sin programledarkarriär i och med Eurovision Song Contest. Han är annars skådespelare och har synts i den storsäljande danska politikerdramaserien Borgen, som bland annat har sänts på Sveriges Television.

Det är ännu inte känt vilka olika roller de tre programledarna kommer att ha. Det kommer komma mer information från DR och EBU under vårens gång.