Vi tycker till om bidragen i den fjärde deltävlingen (Melodifestivalen 2014)

MELODIFESTIVALEN 2014. I lördags (22:a februari) avgjordes den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2014. Nu tänkte vi kommentera vad vi tyckte om bidragen och showen i helhet.

Nedan följer panelens egna åsikter om de åtta tävlingsbidragen. Åsikterna bygger på liveframträdandena under direktsändningen.

 

#1: Alcazar – ”Blame It on the Disco”

Erik: Alcazar är tillbaka till i Melodifestivalen och oj vilken show de bjöd på. De har helt klart den bästa showen i Melodifestivalen 2014.


Felix: Helt klart värda sin finalplats! Snyggt nummer både med den enorma discokulan, scenkäderna och koeografin. Man kände igen sig och det var ändå fräscht och nytt. Kanske inte den bästa låt man levererat genom åren men efter lång och trogen tjänst skulle jag gärna se det här ta hem hela kalaset då övriga bidrag lämnat mycket kvar att önska i år.


Hollac16: Kändes givna till att gå vidare till finalen, det blev verkligen mycket fart på scenen och det behövde tävlingen. Är dock kanske inte riktigt min favorit till segern i finalen även om den lär få röster.

mfbetyg_3


Jim: Riktigt häftigt och medryckande framträdande! Det blir med största sannolikheten en topplacering i finalen.


 

 

#2: I.D.A – ”Fight Me If You Dare”

Erik: Gruppen I.D.A var inte mycket att ha. Tycker att det mest var skrik och skrön från deras sida.


Felix: Faktikt inte så pjåkigt trots att genren inte är vad jag avnligtvis lyssnar på. Kändes ändå melodiöst och framförallt äkta och med energi! Hopplöst startnummer och synd att de fick tävla i en av de bättre delfinalerna detta mediokra år. En annan vecka hade de nått andra chansen utan problem.

mfbetyg_3


Hollac16: Nej, det skulle inte hålla i år heller, trots att det blev lite mer fart. Låten då, en av kvällens bästa. Borde ha gått till final.


Jim: Väldigt bra sångerska men det fanns ingenting i låten som jag fastnade för.

mfbetyg_2


 

 

#3: Janet Leon – ”Hollow”

Erik: Janet Leon som jag hade som vinnare av Melodifestivalen 2014 slutade sist i den här deltävlingen och det var hon inte förtjänt av. Låten var bra men det finns bättre ballader i årets festival.

mfbetyg_3


Felix: Som min vän beskrev det ”Är Azerbajdzjan med i svenska uttagningen?”. Det kändes lite väl teatralt och visst känner man igen den hjär typen av bidrag som karaktirserat öststat på något sätt? I fjol var Janet grym men i år föll det platt. Tyckte till en början att det lät ganska fräscht, men som helhet fungerar det inte.

mfbetyg_2


Hollac16: Låten är väl helt okej men det blev inte det bästa. Därav mitt betyg.

mfbetyg_2


Jim: Jag tycker verkligen om den här låten men Janets framträdande var inte allt för övertygande. Sången satt inte riktigt så då blev det bottenplacering istället..

mfbetyg_3


 

 

#4: Ammotrack – ”Raise Your Hands”

Erik: Hårdrock igen och även denna låt gick till andra chansen. Jag håller Outriggers hårdrocks låt som snäppet bättre.

mfbetyg_3


Felix: Varför tvingas jag stå ut med dessa bidrag vecka efter vecka? Hårdrocken kommer ta ut varandra i andra chansen så förhoppningsvis kommer jag slippa dem i finalen ändå.

mfbetyg_0


Hollac16: En bra låt som blev bättre i helhetsform. En av de bättre rocklåtarna som har varit med, men problemet är att den går in genom ena örat och ut genom det andra. Jag tror att det inte riktigt kan gå hela vägen i Andra chansen beroende på att det finns större stjärnor där. Men en helt OK rocklåt.

mfbetyg_3


Jim: Kul med en riktigt rocklåt i Andra Chansen. Ingenting som jag personligen faller för men det var nog många som gick igång på detta.

mfbetyg_3


 

 

#5: Josef Johansson – ”Hela natten”

Erik: Den här låten var mycket härlig att lyssna på och jag gillade denna trallvänliga melodi.


Felix: Låten är verkligen grym när man hörde hela! Tyvärr känns Josef lite för alternativ på ett svårtilltalat sätt, något som jag tror låg honom i fatet. I min mening är detta värt finalplats men tyvärr tyckte svenska folket annat. Tror dock det kan bli en flitigt spelad radiolåt.


Hollac16: Även här, mycket bättre på scenen i helhet mer än vad det var i smygklippet. Att han inte gick vidare kan betyda att hjärta-smärta-pop inte riktigt går hem i stugorna. En helt OK låt men kanske inte mer än så.

mfbetyg_3


Jim: Jag skrek rätt ut av förvåning (och ilska) för första gången i år när Josef Johansson inte ens tog sig vidare till andra röstningsomgången. Helt fantastisk låt och ett riktigt bra framträdande. Trodde verkligen att detta skulle gå hem i TV-sofforna men icke.


 

 

#6: Linda Bengtzing – ”Ta mig”

Erik: Linda Bentgtzing är tillbaka i Melodifestivalen och det lät som det brukade göra när Linda är med i Melodifestivalen fast lite rockigare. Jag gillade verkligen denna låt, roligt att hon var tillbaka i Melodifestivalen!

mfbetyg_5


Felix: Om hon ställt upp med sin gamla trallvänliga schlager hade finalplats varit säkrad men denna nya approach fick till och med Linda-fans som mig själv att rynka på näsan. Egentligen är låten inte dålig men med tanke på förväntningarna föll den handlöst, förbi andra chansen och alla andra chanser också…

mfbetyg_3


Hollac16: Blev förvånad att hon inte gick vidare. Jämför man med Ewald så är det här så mycket bättre. Men kanske lite för långt från vad Bengtzing tidigare har representerat i tävlingen. Helt OK+.

mfbetyg_3


Jim: En övertänd Linda Bengtzing som kom med något som ingen hade förväntat sig att hon skulle göra. Helt okej låt, men lite halvtråkig refräng.

mfbetyg_3


 

 

#7: Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”

Erik: Fin ballad men den lyfte aldrig riktigt och det finns bättre ballader detta år.

mfbetyg_2


Felix: Utstrålning och låten säger noll och ingenting. Långt ifrån himmelskt. Att detta avancerat är ett mysterium men kanske tyckte folk synd om henne?


Hollac16: Sorry men det här var inte min favorit ikväll.


Jim: Ellinors sång satt lite bättre under liveframträdandet jämfört med repetitionerna, men det var fortfarande väldigt skakigt och surt. Jaja, svenskarna tyckte ändå att lilltösen förtjänade en plats i Andra Chansen.

mfbetyg_2


 

 

 

#8: Anton Ewald – ”Natural”

Erik: En ny modern låt som var riktigt bra men dock sjunger Anton Ewald som en kratta. Jag är tondöv men till och med jag hör att det låter falskt.

mfbetyg_3


Felix: Dansen sitter, men vad händer med Antons röst? Han är egentligen en dansare som blivit artist och det märks ibland. För nervös under sitt framträdande också och det var förtst efter avancemanget som han slappnade av och bidraget lyfte lite. Känns okej som finalbidrag men inte mer än så.

mfbetyg_3


Hollac16: Jag gillade inte Anton Ewalds låt ifjol och även i år tycker jag inte riktigt att hans låt funkar. Därav mitt betyg.

mfbetyg_0


Jim: Ja det var väl ingen som satte något tilltugg i halsen när detta lilla charmtroll gick raka vägen till final. Fattar dock inte riktigt den här låten och det hela känns bara lite medelbra (om man lyssnar på studioversionen, live så var det väldigt falskt).

mfbetyg_3


 

Topplistor

Här nedan presenteras panelens individuella topplistor för deltävlingen.

 

Erik

  1. Alcazar – ”Blame It On The Disco”
  2. Linda Bengtzing – ”Ta Mig”
  3. Josef Johansson – ”Hela natten”
  4. Janet Leon – ”Hollow”
  5. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  6. Anton Ewald – ”Natural”
  7. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”
  8. I.D.A – ”Fight Me If You Dare”

 

 

Felix

  1. Alcazar – ”Blame It On The Disco”
  2. Josef Johansson – ”Hela natten”
  3. Linda Bengtzing – ”Ta mig”
  4. Anton Ewald – ”Natural”
  5. I.D.A – ”Fight Me If You Dare”
  6. Janet Leon – ”Hollow”
  7. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  8. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”

 

 

Hollac16

  1. I.D.A – ”Fight Me If You Dare”
  2. Alcazar – ”Blame It On The Disco”
  3. Linda Bengtzing – ”Ta mig”
  4. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  5. Josef Johansson – ”Hela natten”
  6. Janet Leon – ”Hollow”
  7. Ellinore Holmer – ”En himmelsk sång”
  8. Anton Ewald – ”Natural”

 

 

Jim

  1. Josef Johansson – ”Hela Natten”
  2. Alcazar – ”Blame It On The Disco”
  3. Janet Leon – ”Hollow”
  4. Linda Bengtzing – ”Ta Mig”
  5. Anton Ewald – ”Natural”
  6. Ellinore Holmer – ”En Himmelsk Sång”
  7. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  8. I.D.A – ”Fight Me If You Dare”

 

 

Robban

  1. Alcazar – ”Blame It On The Disco”
  2. Josef Johansson – ”Hela Natten”
  3. Janet Leon – ”Hollow”
  4. Linda Bengtzing – ”Ta Mig”
  5. Anton Ewald – ”Natural”
  6. I.D.A – ”Fight Me If You Dare”
  7. Ammotrack – ”Raise Your Hands”
  8. Ellinore Holmer – ”En Himmelsk Sång”