Vi tycker till om bidragen i den tredje deltävlingen (Melodifestivalen 2014)

MELODIFESTIVALEN 2014. I lördags (15:e februari) avgjordes den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2014. Nu tänkte vi kommentera vad vi tyckte om bidragen och showen i helhet.

Nedan följer panelens egna åsikter om de åtta tävlingsbidragen. Åsikterna bygger på liveframträdandena under direktsändningen. OBS! Denna vecka är det bara tre av panelmedlemmarna som har gett kommentarer och betygsatt bidragen, men ytterligare två i panelen har avgett topplista för veckan.

 

Outtrigger – ”Echo”

Erik: Skrikrock som hade en riktig vass refräng, men de som tilltalas av denna musik ser nog inte på Melodifestivalen.

mfbetyg_3


Felix: Känns som om man gör detta helt utan självdistans. Det är skränigt och platt i min mening…


Hollac16: Det blev betydligt bättre nu när man fick höra låten live. Riktigt bra ös och en rocklåt jag själv kommer lyssna på många gånger framöver när man nu får göra detta. Dock kan jag förstå varför de ”bara” gick till Andra chansen. Jag tror att deras skräckframträdande, om än att det var bra, skrämde barnen. Men ett bra ös, för mig bra betyg.


 

 

EKO – ”Red”

Erik: EKO från Västerbotten gick inte till final och tur var väl det. Låten var blek och tråkig.


Felix: En av mina absoluta favoriter! Tyvärr kanske lite för mycket P3-musik för att melloröstarna skulle kunna ta till sig det. Gillar 80-talsvibbarna och dramatiken. De verkade ha riktigt kul på scenen också – förtjänade verkligen ett bättre öde!


Hollac16: Återigen visar detta att SVT inte vill ha med allmänheten i tävlingen. Man ger en grupp som har potential att bli något en dålig låt, ett dåligt startnummer och på förhand så ja går det åt helvete. Det var inget fel på vare sig gruppen som sjöng eller låten de framförde. Det var fel på SVT som år efter år visar på att det där med allmänheten i tävlingen bara ska se bra ut på pappret. Nu får jag istället hålla tummarna för att I.D.A rockar fram en finalplats nästa lördag.

mfbetyg_3


 

 

Oscar Zia – ”Yes We Can”

Erik: Så förutsägbart pojkbandspop. Usch vad dåligt. Så tillgjort att man mådde illa.

mfbetyg_0


Felix: Otroligt platt och tråkig version av något som liknar Saade/Danny/Ewald. Problemet är att han inte dansar lika bra, har samma utstrålning eller rösten. Jo förresten, rösten är nog lika halvbra som ovan nämnda artister men som sagt saknas helheten för att det ska kännas final för mig. Han har dock en röstningsbenägen publik.


Hollac16: Det här var inte min favoritlåt i startfältet.

mfbetyg_0


 

 

Shirley Clamp – ”Burning Alive”

Erik: Åh vad jag önskade att det skulle gått bättre för Shirley. Hon hade verkligen förtjänat att gå till final 10 år efter ”Min Kärlek”. Låten var för mycket 2005 och det är 2014 nu. Jag gillade bidraget.

mfbetyg_3


Felix: Bäst röst – sämst stylist. What the hell hade hon på sig? Istället för att elda upp sig själv kan väl Shirley sätta fyr på sin hemska klänning som drog ned hela bidraget. Rösten höll och hon levererar som en gudinna men kanske hade hon vunnit på att verkligen hitta en låt värd en comeback. Blir så lamt nu.

mfbetyg_3


Hollac16: Shirley tillhörde en av de som hade den bästa sångrösten i deltävlingen. Men det räcker tyvärr inte bara med det. Det måste till ännu mer. Jag tror att hon måste försöka hitta ett mer modernare sound om det ska fungera i framtiden, för här går man inte bara till final på namnet bara för man var stor år 2005. Nej, här går man till final enbart på namnet om man är en ung kille på ca 20 år som tar sig i skrevet, typ. Och det kan inte Shirley göra. Låten då, inget fel på den men den sticker inte ut.

mfbetyg_3


 

 

State of Drama – ”All We Are”

Erik: State of Drama upprepade inte succen från förra året. De satsade nytt och mer på pojkbandsstilen.

mfbetyg_3


Felix: Känns för mycket High school-musical för mig. Och hela bandet är en så udda konstalation som på något sätt inte synkar. Hade förväntat mig final, men det lär väl gå via chansen ändå.

mfbetyg_2


Hollac16: Det höll bättre förra året, gillade inte att låten tempoväxlar så mycket som den ändå gör. Och så känns den lite som en högstadiemusikal i refrängdelen. Men, State of Drama kan det här, nu är de med på banan och kör på så hårt som de kan. Men personligen gillar jag deras upptempopoprock bättre mer än balladpoplåtarna. Det kan bli svårt för dem att avancera till final nu.

mfbetyg_3


 

 

CajsaStina Åkerström – ”En enkel sång”

Erik: Fin ballad men det hade behövts något mer för att låten skulle lyfta sig.

mfbetyg_2


Felix: Känns mossigt som bidrag med de cheesy effekterna och låten är inte fullt så finurlig som den skulle kunna vara. Hade högre förväntningar.

mfbetyg_2


Hollac16: Nej, det skulle inte hålla en vecka till med avskalat nummer. Och säger man att ”här står jag naken” och i bild är påklädd så ljuger man 🙂 Kort och gott en vacker låt men nu blev det lite för sömnigt.

mfbetyg_2


 

 

Ace Wilder – ”Busy Doin’ Nothin'”

Erik: Det här var en rolig skräll, Jag tror ingen i Sverige hade förutsett att Ace skulle gå till final. Låten är något nytt och det behövdes.

mfbetyg_3


Felix: Hon hade utstrålningen och den catchy refrängen höll hela vägen! Kul med en ung tjej med attityd i final – lite överraskande faktiskt. Sådana här bidrag brukar inte gå hem vid första spelningen men tydligen är folk redo för en annan typ av mellobidrag.

mfbetyg_3


Hollac16: Lördagens stora och intressantaste överraskning. En härlig låt som chockade mig till att gå till final. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den här, det är bra men jag tror inte att det är en vinnarkandidat. Men jag gillar det på något sätt och så är Ace väldigt snygg också. Det ger pluspoäng.

mfbetyg_3


 

 

Dr Alban & Jessica Folcker – ”Around The World”

Erik: Vad ska man säga, Dr Alban gjorde som han brukade och det funkade inte.


Felix: Lite väl stor tillbakablick till glada 90-talet i denna färgsprakande show. Ganska catchy men känns inte så himla kul i festivalen 2014. Att inspireras och låna är en sak men att planka ett gammalt format är nog anledningen till att Alban och Folcker fick dansa vidare direkt till efterfesten utan att passera friends arena.


Hollac16: Det blev disco -98 kl. 04:00 när DJ:n har spelat hela natten och nu somnar vid musikspelaren. Det här var så trist och platt så att man nästan häpnar kring att låten ens fick vara med. Det här är SVT:s återigen sett att ”bjuda på underhållning”, men gör det då som ett pausnummer och inte som någon som ska tävla med det.

mfbetyg_0


 

Topplistor

Här nedan presenteras panelens individuella topplistor för deltävlingen.

 

Erik

  1. Outrigger – ”Echo”
  2. State of Drama – ”All We Are”
  3. Shirley Clamp – ”Burning Alive”
  4. Ace Wilder – ”Busy Doin’ Nothin'”
  5. CajsaStina Åkerström – ”En enkel sång”
  6. EKO – ”Red”
  7. Dr. Alban & Jessica Folcker – ”Around the World”
  8. Oscar Zia – ”Yes We Can”

 

 

Felix

  1. EKO – ”Red”
  2. Ace Wilder – ”Busy Doin’ Nothin'”
  3. Shirley Clamp – ”Burning Alive”
  4. Oscar Zia – ”Yes We Can”
  5. Dr. Alban & Jessica Folcker – ”Around the World”
  6. State of Drama – ”All We Are”
  7. CajsaStina Åkerström – ”En enkel sång”
  8. Outrigger – ”Echo”

 

 

Hollac16

  1. Outrigger – ”Echo”
  2. Ace Wilder – ”Busy Doin’ Nothin'”
  3. State of Drama – ”All We Are”
  4. Shirley Clamp – ”Burning Alive”
  5. CajsaStina Åkerström – ”En enkel sång”
  6. EKO – ”Red”
  7. Oscar Zia – ”Yes We Can”
  8. Dr. Alban & Jessica Folcker – ”Around the World”

 

 

Jim

  1. CajsaStina Åkerström – ”En Enkel Sång”
  2. Shirley Clamp – ”Burning Alive”
  3. Oscar Zia – ”Yes We Can”
  4. State of Drama – ”All We Are”
  5. Dr. Alban & Jessica Folcker – ”Around the World”
  6. Ace Wilder – ”Busy Doin1 Nothing'”
  7. Outrigger – ”Echo”
  8. EKO – ”Red”

 

 

Robban

  1. Shirley Clamp – ”Burning Alive”
  2. EKO – ”Red”
  3. Ace Wilder – ”Busy Doin’ Nothin'”
  4. Oscar Zia – ”Yes We Can”
  5. Dr. Alban & Jessica Folcker – ”Around the World”
  6. State of Drama – ”All We Are”
  7. CajsaStina Åkerström – ”En enkel sång”
  8. Outrigger – ”Echo”