Så blir mellanakterna i finalen av Melodifestivalen 2014

MELODIFESTIVALEN 2014. SVT har presenterat vilka som kommer att stjärnglänsa på lördag, förutom då de tio tävlande artisterna. Bland annat kommer Charlotte Perrelli, Malena Ernman, Robin Stjernberg och Marie Bergman att hylla ABBA:s ”Waterloo”.

Finalen av Melodifestivalen kommer att få en stjärnspäckad inledning av Charlotte Perrelli (med programledarna) och sedan Perrelli igen fast då tillsammans med Malena Ernman, Robin Stjernberg och Marie Bergman. Alla fyra har tidigare representerat Sverige minst en gång (Perrelli dock två gånger och Marie Bergman tre gånger). Numret de fyra ska framföra är en hyllning till ABBA:s ”Waterloo”, det första svenska vinnarbidraget i Eurovision Song Contest. Det är nämligen i år 40 år sedan ABBA vann ESC 1974.

 

Fler hyllningar tidigare under säsongen

Tidigare i årets deltävlingar uppmärksammades 30-årsjubiléet av gruppen Herreys seger i ESC 1984 med låten ”Diggi loo diggi ley” i en helt ny tappning av Sean Banan. Det är för övrigt i år även 15 år sedan den tidigare nämnda Perrelli (dock då Nilsson) vann med ”Take Me To Your Heaven (Tusen och en natt)”.

 

Programledarna framför egen hyllningslåt

Förutom dessa hyllningsnummer kommer årets programledarduo att framföra en hyllning till förra årets vinnarlåt ”You” (då framförd av Robin Stjernberg). Robin fick som bekant tävla för Sverige på hemmaplan förra året där han slutade på 14:e plats (av 39 länder). Hur årets ”You” kommer att bli mer än att programledarna ska hylla det har inte meddelats, men det kan räknas med ett humoristiskt nummer. Det kan nämnas att Robin Stjernberg redan förra året spelade in en cover på ”You” med Tysklands representant i Malmö, Cascada. Se den versionen här nedanför.