Vem ska vinna Melodifestivalen 2014?

MELODIFESTIVALEN 2014. Inför den avgörande finalen i Melodifestivalen 2014 får ni här Panelens dom på vem vi anser ska vinna!

 

Erik

Nu är det dags för final igen och oj vad fort det har gått som vanligt. Årets melodifestival har fått utstå mycket dålig kritik från media och i sociala medier. jag tycker att årets festival har varit bra. Varken mer eller mindre. Programledarna har skött sig men det har varit missar efter vägen som har ställt till det. Skämten har fungerat sådär och det är väl där det har brustit. Ny manusförfattare och nya programledare så jag förstår att det inte har varit lätt. Jag tror finalen kommer bli lika bra som vanligt. Jag kommer vara på plats och njuta av detta fantastiska spektakel live på lördag. Syns där!

 

Felix

Känns som om festen precis har börjat när den i själv verket når sitt slut. Kanske är det på grund av att de riktigt bra låtarna uteblivit… Men med facit i hand åtestrår ändå ett helt okej startfält i finalen, vi har både ballader, popakter och bidrag på svenska som engelska. Mina personliga favoriter är Alcazar som verkligen borde få vinna för en gångs skull – inte minst för gamla meriters skull. Förhandstippade Sanna och Ace känns farliga men frågan är om inte den internationella jurygrupperna har andra tankar om vad som bör belönas, där tror jag att Helena Paparizou kan knipa hem många poäng. Må bäste man eller kvinna vinna!

 

Haris

Då var vi framme i finalen och det känns som att det var igår som hela festivalen började. Det har varit en festival med mycket kontrovers om både bidrag, mellanakter, programledare och den frånvarande humorn. Personligen tycker jag att det har varit ett av de sämre Mello-åren. Väl i final känner jag inte heller att vi har någon direkt vinnarlåt. Ingen låt som sticker ut eller som ska kunna utmana i ESC på allvar. Även om Sanna och Ace Wilder nämns som favoriter på förhand i media så vet jag inte hur det ska gå. Min personliga favorit i finalen är dock Linus Svennings vackra låt. Så länge inte barnen avgör och Anton, Oscar eller Yohio vinner så är jag inte missnöjd.

 

Hollac16

Så har finalen av Melodifestivalen kommit och det med stor spänning. Ska jag börja från början anser jag att årets startfält av de 32 bidragen har varit mycket bättre om man jämför med förra året, men jämför man med många andra år lever det ändå inte upp till någon hög standard. För mig är därför finalen en ganska kluven situation. Jag har ingen direkt favorit till segern. Det finns flera bra kandidater här men situationen är precis som förra året – det finns ingen som kommer direkt lyckas ”vinna” i Köpenhamn. Det finns nog de som har en bra chans på en Saade-plats (trea) eller åtminstone inom tiotoppen i finalen, men det finns också en övervägande risk för en lex Bergendahl. Så finalen är öppen för att vem som helst ska ta hem segern.

 

Robban

Fem tävlingsveckor har genomförts och vi är nu äntligen framme vid den avgörande finalen. Det sägs att Ace Wilder kommer ta hem det, vilket jag inte alls hoppas på. Personligen hoppas jag på någon av mina tre favoriter, Sanna, Helena eller Alcazar. För första gången har jag ingen given etta bland mina tre favoriter. Samtliga artister & låtar tilltalar mig. Hoppas på en riktig rysarfinal med bra underhållning och lyckade framträdanden och ett bra program. Puh. Vem ska få representera Sverige i Köpenhamn? Trevlig kväll önskar jag er alla.