Inför riksfinalen av Svensktoppen nästa 2014

SVENSKTOPPEN NÄSTA 2014 – FINAL. Den 31:a augusti avgörs det vem av de åtta uttagna finalisterna från de 25 lokala vinnarna i Svensktoppen nästa-tävlingen som ska vinna 2014 års upplaga.

Tävlingen avgörs på nöjesfältet Liseberg i Göteborg där både en jury och lyssnarna har makten att påverka resultatet. Vinnaren får sedan sin låt testad på Svensktoppen och blir dessutom erbjuden en plats i Melodifestivalen 2015. Vi i panelen har inför finalen lyssnat igenom låtarna och gett omdömen för vem vi hoppas vinner.

Mycket nöje!

SR P4 kl. 14:03-16:00.

 

Startfältet

Här är finalstartfältet enligt startordning:

 

  1. Bullock Hearts – ”Bells & Whistles” (P4 Jönköping)
  2. Stephanie Quinth feat. The Loft – ”If forever means forever” (P4 Väst)
  3. Last Trees – ”Ways Of Growing Old” (P4 Skaraborg)
  4. Kalle Johansson – ”Den där dan” (P4 Kalmar)
  5. Flat Foot – ”Living By The Gun” (P4 Dalarna)
  6. Elsa Martinsson – ”Alive” (P4 Stockholm)
  7. Morgan Färm – ”Honung” (P4 Blekinge)
  8. Rebecca Fredriksson – ”When the Blackbirds sing” (P4 Kronoberg)

 

Så går finalen till

Finalen körs i två omgångar. I den första omgången delas makten mellan en jury och lyssnarnas SMS-röster. De 2 bidragen som i en kombination av detta fått högst poäng går vidare till en andra röstningsomgång, övriga slutar oplacerade. Nu nollställs rösterna och det är enbart lyssnarnas SMS-röster som avgör vinnaren. Observera att du kan endast SMS-rösta högst 10 gånger per abonnemang och röstningsomgång. Röstningen för första omgången har varit öppen från den 10 augusti.

 

 

Panelen tycker till

Hollac16

Efter en första lyssning var det svårt att bestämma sig ordentligt för vem som var bäst. Efter en andra lyssning var det något bättre, samtidigt som jag tycker att det är en något light-final som väntar. Det finns några bra höjdare, som Bullock Hearts, Flat Foot, Morgan Färm och Rebecca Fredriksson, men det är frågan om ens dessa kommer kunna slå in på Svensktoppen. Det återstår att se. Om man pratar artist i Melodifestivalen 2015 så tror jag att nog de flesta kan ha en bra chans där, men, de måste i så fall hitta bättre material än det som har erbjudits hittills. Mer fart och fläkt annars kommer det bli lika mycket flopp som det hittills varit i Melodifestivalen.

 

Robban

Här var det gott om duktiga sångare/sångerskor samt bra låtar. Mina främsta favoriter så här inför blir Bullock Hearts, Rebecca Fredriksson, Morgan Färm & Elsa Martinsson. Last Trees är också härlig. Eftersom jag är bosatt i Göteborg är det givet att jag kommer vara på plats till detta event. Må bästa tävlande vinna!