SVT bekräftar städer & datum till Melodifestivalen 2015

MELODIFESTIVALEN 2015. SVT har nu presenterat vilka städer och arenor som Melodifestivalen 2015 ska besöka. Det blir några favoriter i repris men också två nykomlingar.

Melodifestivalen 2015 kommer som vanligt bestå av fyra deltävlingar, Andra chansen och finalen, totalt besöks således sex stycken städer runt om i Sverige. SVT inleder sin turné den 7 februari nästa år i Scandinavium i Göteborg. Därefter går turen ned till Malmö Arena i Malmö (14 februari) och sedan till Östersund och Östersund Arena den 21 februari. Fjärde deltävlingen hålls i Conventum Arena i Örebro den 28 februari. Andra chansen går sedan av stapeln i Helsingborg Arena i Helsingborg den 7 mars och slutligen avslutas det hela med final i Friends Arena i Stockholm den 14 mars.

I varje stad görs först två genrep innan direktsändningen sker. På fredagen körs ett genrep där sändningen bandas (denna sändning används i reserv om huvudsändningen inte skulle fungera) och på lördagen görs först ett matinégenrep innan det blir direktsändning. Biljetter till samtliga deltävlingar, Andra chansen och finalen släpps den 24 oktober via Live Nations hemsida.

 

Statistik

– Göteborg får arrangera en deltävling för 13:e gången.

– Malmö får arrangera en deltävling för 8:e gången.

– Östersund får arrangerar en deltävling för första gången.

– Örebro får arrangera en deltävling för andra gången.

– Helsingborg får arrangera en deltävling/Andra chansen för första gången.

– Stockholm får arrangera en final för 39:e gången.

 

Vilket besök ser du mest fram emot?