Junior Eurovision 2014: Alla tävlingsbidrag är utsedda

Publicerad:

Publicerad


JUNIOR EUROVISION 2014. Alla 16 länder som ska delta i årets Junior Eurovision Song Contest har nu valt artist och bidrag. Sist ut var värdlandet Malta som på fredagskvällen bestämde sig för sin representant.

Junior Eurovision Song Contest 2014 är den tolfte anordnade Junior Eurovisiontävlingen i rad. Tävlingen kommer att äga rum på Malta i arenan MARSA (nära huvudstaden Valletta) där 16 länder ska tävla om segern. Så många tävlande länder har det inte varit sedan år 2007. Det är första gången som Malta får arrangera tävlingen men detta beror inte på att landet vann förra årets upplaga utan genom förfrågningar från EBU, där Malta var en av intressenterna. Moira Delia kommer vara programledare. Det är första gången som det bara är en programledare. Årets tävling har sloganen #together.

Av de 16 länderna som ska tävla är det tre länder som debuterar: Italien, Montenegro och Slovenien, samt fyra länder som återkommer efter två eller fler års uppehåll: Bulgarien, Cypern, Kroatien och Serbien. Resterande bekräftade länder medverkade även förra året och valde att återkomma även till detta år (däribland Sverige). Dock valde Azerbajdzjan, Makedonien och Moldavien att avstå årets tävling.

 

Tävlande länder

Här nedan syns tävlingsländerna och länkar till bidragen i videoformat. Observera att länderna står i bokstavsordning då startordningen tas fram först den 9 november.

 

 1. Armenien: Betty – ”People of the Sun
 2. Bulgarien: Krisia, Hasan & Ibrahim – “Planet of Children”
 3. Cypern: Sophia Patsalides – “I pio omorfi mera
 4. Georgien: Lizi Pop – ”Happy Day
 5. Italien: Vincenzo Cantiello – “Tu primo grande amore
 6. Kroatien: Josie – “Game over
 7. Malta: Federica Falzon – “Diamonds
 8. Montenegro: Maša Vujadinović & Lejla Vulić – “Budi dijete na jedan dan
 9. Nederländerna: Julia – “Around
 10. Ryssland: Alisa Kozhikina – ”Dreamer
 11. San Marino: The Peppermints – ”Breaking My Heart
 12. Serbien: Emilija Đonin – “Svet u mojim očima
 13. Slovenien: Ula Ložar – “Nisi sam (Your Light)
 14. Sverige: Julia Kedhammar – “Du är inte ensam
 15. Ukraina: Sympho-Nick – ”Pryyde vesna
 16. Vitryssland: Nadezhda Misyakova – “Sokol

 

 

Röstningsupplägget

Likt tidigare år kommer varje land använda sig av 50% telefonröstning och 50% tittarröstning som sedan kombineras och blir ett tredje resulat – vilket kommer att användas som landets slutgiltiga resultat. Däremot kommer bidragen inte längre att rankas från 1-15 (röstande landet får ej rösta på sig själva, därför endast 15 röstningsbara) utan landets telefonröster respektive juryröster kommer enbart noteras i topp 10, därefter slås poängen ihop och de 10 länderna med högst poäng får landets poäng på skalan 12 poäng till ettan, 10 poäng till tvåan, 8 poäng till trean osv. nedåt 7-1 poäng. Från början utdelas en 12-poängare till samtliga länder.

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv