O Melodie Pentru Europa blir Moldaviens uttagningsform även 2015

Publicerad:

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Moldaviens nationella TV-bolag TRM har låtit meddela att deras uttagningform till Eurovision 2015 blir återigen O Melodie Pentru Europa. Man fortsätter med två semifinaler och en final i februari.

Fram till den 15 december kan man skicka in bidrag till tävlingen, två dagar senare väljer en jury ut 60 bidrag som går vidare till nästkommande omgång. Redan den 19:e december tar en expertjury vid där de 60 bidragen med tillhörande artister får framföra bidragen. Denna expertjury väljer sedan ut 24 bidrag som får tävla i semifinalerna (12 stycken per semifinal). Semifinalerna hålls den 24:e och 26:e februari och finalen den 28:e februari.

 

Regelverket

För att ta del av regelverket ska man mejla en förfrågan om detta till eurovision@trm.md. Vill man sedan tävla så ska man dels ta del av regelverket och därefter sända in sitt bidrag per post till följande adress:

Moldova, mun.
Chişinău, şos.
Hânceşti 64 (Anticamera TV)

Sista dag dag att skicka in bidrag är alltså den 15 december 2014.

 

Moldavien i Eurovision

Moldavien har deltagit i Eurovision varje år sedan år 2005 och har tävlat i finalen vid 8 av 10 försök. De två gångerna landet ej har gått vidare från en semifinal var år 2008 med låten “A Century of Love” framförd av Greta Burlacu och år 2014 med Cristina Scarlats “Wild Soul” (som kom totalt sätt allra sist av de 37 länderna det året). Moldavien har hittills inte lyckats vinna en Eurovision-final och har som högst uppnått en sjätteplats (år 2005).

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv