Vi tycker till om bidragen i deltävling 2 (Melodifestivalen 2015)

MELODIFESTIVALEN 2015. I lördags (14:e februari) var det dags för den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2015. Nu när vi vet resultatet kommer ni få ta del av våra tankar om bidragen och om showen.

Nedan följer panelens egna åsikter om de sju tävlingsbidragen. Åsikterna bygger på liveframträdandena under direktsändningen.

 

Linus Svenning – ”Forever Starts Today”

Alexander: Det här kändes lite som ett plattfall för Linus. Förra året slog han igenom och blev hur stor som helst med sin låt ’Bröder’, men årets låt känns inte som om den skulle ha så mycket att ge.

mfbetyg_2


Erik: Jag gick igång på denna och det gjorde även mina medtittare. Tycker den var bättre än Bröder som jag aldrig riktigt har gillat. Lite etno och lite pop i en härlig blandning.


Haris: Tyvärr, men detta var långt ifrån ”Bröder”. Jag hade hoppats på något större den här gången. Kanske något rockigt, men jag fick något som inte alls passar Linus tycker jag.

mfbetyg_2


Hollac16: Nej, jag var inte så imponerad på Linus låt denna gång. Hade förväntat mig något mer rockigt. Det här blev bara ganska platt och trist. Beräknar att han hamnade fyra.

mfbetyg_2


Robban: Folkmusik möter pop med en skön melodi, trummor och eldar. Jag tycker att denna låten är snäppet bättre än fjolårssuccén ”Bröder”. Det finns någon slags äkthet med Linus som jag gillar. Han kör sin grej och det är helt rätt.


 

 

Emelie Irewald – ”Där och då med dig”

Alexander: Det här var den vackraste låten vi fick höra under hela kvällen. Den var laddad med inlevelse, och Emelie sjunger riktigt fint! Dock så skulle den passa bättre in i en musikal än i Eurovisionen.

mfbetyg_3


Erik: Seg låt som aldrig riktig kom igång även fast hon sjöng mycket bra.

mfbetyg_2


Haris: Fin inlevelse i låten. Kändes som att Emelie menade varje ord hon sjöng. Sådant går igenom rutan. Det var fint och varmt. Men tyvärr tilltalade det inte svenska befolkningen.

mfbetyg_3


Hollac16: Mycket fin låt med bra inlevelse. Tyvärr så ”ska” inte webbjokrar gå vidare. Därför får de dåliga förutsättningar från SVT och hamnar i startfält där det redan är omöjligt att gå vidare. Man får trösta sig med det lilla att hon inte hamnade på jumbon i alla fall.


Robban: Jag tycker att låten var finstämd och det var bra sånginsats. Dock var detta alldeles för ointressant och tråkigt. Att hon skrivit låten själv är ett plus.

mfbetyg_2


 

 

Samir & Viktor – ”Groupie”

Alexander: Årets Flopp!! Kan inte säga annat. Inte alls bra.


Erik: Jag kan förstå varför man har med Sean Banan, Thorsten Flinck eller Ravillacz men det här har jag ingen förståelse för. En dokusåpakändis som är totalt tondöv och inte kan sjunga och som endast är känd för att han supit i Paradise Hotel. Låten är förfärlig! Usch och fy! Kommer spelas på var enda studentflak i hela Sverige i vår.


Haris: Detta må vara en av de absolut sämsta låtarna som framförts i Melodifestivalen. Två killar som ställer sig på landets största scen och sjunger om att de ska ta en groupie. Jag är inte helt säker på att de vet vad en groupie egentligen är. Därför är jag rädd att småbarnen på landets skolor på måndag kommer gå runt och säga att de ska ta en groupie. Förfärligt!


Hollac16: Ploj, ploj, ploj. När ska SVT sluta med alla dessa plojbidrag? Varför ska man ha med dessa för? Två killar som överhuvudtaget inte kan sjunga och som framför ett pausnummer. Liksom ”Hurra vi skickar ett pausnummer till Eurovision och så ser vi hur det går då…” Kan dock trösta mig med att kvällspressens kupper för första gången inte lyckades. Trots hundratals artiklar om ”oj oj oj hur ska det gå” ”Kaosrepet nr 1” och 500 miljoner följare på Instagram. Im sorry men jag hurrar inombords att det inte räckte. Hade gärna räckt till sistaplats. Denna låt är så fruktansvärt dålig att det inte går att betygsätta. Noll räcker inte! Fy f*n säger jag bara!


Robban: Till skillnad från mina panelmedlemmar tycker jag ändå att detta bidraget får godkänt. Det var medryckande och underhållande, oavsett vad man nu tycker om dessa två grabbar. Varnar för att detta kan bli en sommarplåga efter Melodifestivalen. Skönt att det inte blev någon direktplats till finalen, för där tycker jag inte den riktigt platsar.

mfbetyg_2


 

 

Neverstore – ”If I Was God For One Day”

Alexander: Jag tror att det faktumet att Neverstone uppträdde just efter Kaos&Panik med ”Flopp-låten” lyckades lyfta upp låten lite under showen. När man lyssnar på den efteråt så förstår man att den kanske inte är så jättebra ändå. Men den fastnar ganska bra på hjärnan. Vet inte riktigt vad jag ska tycka…

mfbetyg_3


Erik: Väldigt mycket mellanmjölk över det här bidraget, lätt att nynna med i och småtrevlig att lyssna på men inte mycket mer.

mfbetyg_2


Haris: Tråkigt och slätstruket är väl en bra beskrivning på denna låt. Det lyfter liksom ingenstans och blir till slut rätt ointressant.

mfbetyg_2


Hollac16: När SVT tar med rockmusik då önskar jag mig rockmusik och inte något slags försök till att rocka upp något som borde ha stannat i byålådan. Helt OK men tyvärr fruktansvärt ointressant att se på.

mfbetyg_2


Robban: Powerrockballad som var rätt Intetsägande och mossig. Samt saknades en riktig refräng eller vers som fastnade.

mfbetyg_2


 

 

Marie Bergman & Sanne Salomonsen – ”Nonetheless”

Alexander: Låten hade all potential att lyfta och bli en riktigt höjdare! Men varför gjorde den inte det. Nu blev det bara som en matta som låg på i bakgrunden medan man diskuterade något med familjen eller tog en kisspaus. Tyvärr.

mfbetyg_2


Erik: Åh jag älskade Sanne Salomonson låt 2005, Higher Ground. Den här låten med mesta vinnaren Marie Bergman lyfte aldrig och var rätt slätstruken.

mfbetyg_2


Haris: Det hade kunnat bli något bra av detta, men jag har svårt för musik som sjungs av två olika stämmor samtidigt. Hade de delat upp låten som i mer traditionell duett så hade det nog kunnat gå lite bättre. Det blev bara platt.

mfbetyg_2


Hollac16: Även här hade det kunnat blivit något bra, men så blev det bara två tanter som sitter ned och smågäspar. Tyvärr, hade sett fram emot en Bergman och Salomonsen i final men nu blir det inte så.


Robban: Finstämt, men ack så ointressant. Det lyfter aldrig. Skoj att återse dessa tanter, men varför komma tillbaka efter så många år med något så här sömnigt och trist?

mfbetyg_2


 

 

Magnus Carlsson – ”Möt mig i Gamla stan”

Alexander: Usch vad bra! Att det var en åttonde gång för Magnus skadade inte alls, och inte heller det faktumet att det var många år sedan han var med gjorde något alls. Tycker han var absolut bästa vi hört i årets tävling hittills!


Erik: Fantastisk låt med en fantastisk sångare. Jag hoppades verkligen att Magnus Carlsson skulle ha en riktig schlagerdäng och det hade han. Kul att det gamla gardet är tillbaka igen och visar var skåpet ska stå.


Haris: Det svängde bra om Magnus ikväll. En trallvänlig låt som gick igenom rutan. Påminde mig lite om Andreas Lundstedts låt ”Aldrig, aldrig”, fast bättre. Det var snyggt både på scen och på sång. Blev bara positivt överraskad.

mfbetyg_3


Hollac16: Kvällens bästa låt helt klart. För den som gillar pop-schlager etc. (även om jag ogillar ordet schlager) så blev det här riktigt starkt. Magnus är tillbaka med en riktigt bra låt som jag hoppas får mycket poäng i finalen. Värdig finalist!


Robban: Äntligen gör Magnus comeback i Mellon, efter floppen 2007 och vilken skön revansch det blev.Tack och lov är schlager-genren fortfarande välkommen i tävlingen. Magnus sjunger fantastiskt och levererar snygg dans. Han är definitivt en av mina främsta favoriter till finalen om några veckor.


 

 

Mariette – ”Don’t Stop Believing”

Alexander: Mariette känns lite som årets Ace Wilder. Hon dök liksom upp mitt i allt ifrån ingenting, med en ortoligt pampig låt med en enorm vinstpotential! Har påkänn att hon kan ta hem det här! Kändes dock lite som om om låten var lite svår att fatta på första lyssningen, lite som Caroline af Ugglas ”Snälla”. Men den blir bättre med tiden.


Erik: Den här låten kan bli en riktig joker i finalen, jag tror att den här kan vinna. Låten var väldigt mystisk och bra, jag tror den kommer växa hos fler och fler och bli en utmanare till Saade och Zelmerlöw.


Haris: Snacka om positiva överraskningar. Här har den bästa låten hittills. Det är vackert, välsjunget, mystiskt och riktigt bra. Snyggt nummer och en fantastisk Mariette på sång. Detta hade kunnat vara en vinnare för mig.


Hollac16: Mariette gör bra ifrån sig på scenen med ett fantastiskt snyggt nummer. Låten är mystisk och vacker, skulle absolut kunna fungera i Eurovision. Något jag funderade över var att Mariette är väldigt lik Rona Nishliu som tävlade för Albanien 2012 med låten ”Suus”. Kanske en fördel?


Robban: Woow, detta var ju helt fantastiskt och pompöst. Mariette är verkligen en grym sångerska och lite extra kul att Miss Li står bakom denna låt. Det här är på riktigt och kan bli farlig utmanare till segern i finalen.


 

Topplistor & helhetskommentarer

Här nedan presenteras panelens individuella topplistor för deltävlingen.

 

Alexander

Trots att låtarna inte är så värst bra ännu i år, så fortsätter showen att briljera och vara fantastik! Var i början orolig för hur det skulle gå, eftersom Robin inte kan sjunga alls, men det blir bättre och bättre. Robin är bra som programledare, Sanna är helt okej som programledare och Filippa Bark fortsätter underhålla mig. Jag älskar henne! Helt fantastikt! Låten om Åkarp var klockren, introlåten var helt okej, men inte dålig! Håller ganska bra Melodifestivalsstatus, men om man jämför med förra året så är det ett rejält ansiktslyft!

  1. Magnus Carlsson – ”Möt mig i Gamla stan”
  2. Mariette – ”Don’t Stop Believing”
  3. Neverstore – ”If I Was God For One Day”
  4. Linus Svenning – ”Forever Starts Today”
  5. Emelie Irewald – ”Där och då med dig”
  6. Marie Bergman & Sanne Salomonsen – ”Nonetheless”
  7. Samir & Viktor – ”Groupie”

 

 

Erik

Bra deltävling igen! Överlag var det bra musik med några få undantag. Mellanakterna höll hög klass och låten ”Åkarp” kommer vara en klassiker när 2015 års Melodifestival sammanfattas. Rösterna ökade med nästan en miljon!!! Helt sjukt! Rätt låtar till final också. Nu ska vi till Östersund och det får vi hoppas bli en lika bra deltävling som de två tidigare vi haft.

  1. Magnus Carlsson – ”Möt mig i Gamla stan”
  2. Mariette – ”Don’t Stop Believing”
  3. Linus Svenning – ”Forever Starts Today”
  4. Neverstore – ”If I Was God For One Day”
  5. Marie Bergman & Sanne Salomonsen – ”Nonetheless”
  6. Emelie Irewald – ”Där och då med dig”
  7. Samir & Viktor – ”Groupie”

 

 

Haris

Fy, vad glad jag blev att vi fick riktig musik i finalen och inte det där tramset som SVT verkar ha pushat för. Tycker att det överlag var ett bättre startfällt än förra veckans. Låtarna var överlag lite bättre. Som show var det standard av SVT, varken mer eller mindre. Ser fram emot veckorna som kommer!

  1. Mariette – ”Don’t Stop Believing”
  2. Magnus Carlsson – ”Möt mig i Gamla stan”
  3. Emelie Irewald – ”Där och då med dig”
  4. Linus Svenning – ”Forever Starts Today”
  5. Neverstore – ”If I Was God For One Day”
  6. Marie Bergman & Sanne Salomonsen – ”Nonetheless”
  7. Samir & Viktor – ”Groupie”

 

 

Hollac16

Här hade SVT lagt upp det så fint för Samir & Viktor och så blev det platt fall, eller nåja en plats i Andra chansen. Inom mig jublar jag att de inte tog sig hela vägen till final än så länge, även om Andra chansen just nu inte innehåller några direkta starka kort att komplettera finalen med. Får hoppas mer på deltävling 3 & 4. Överlag en bra sändning, däremot tycker jag att humorbiten inte var lika stark denna gång (framförallt Filippa Barks insats var något sämre) och låtmässigt var det inte så bättre mot förra veckan. Däremot var finalisternas bidrag betydligt bättre jämfört med förra veckan.

  1. Magnus Carlsson – ”Möt mig i Gamla stan”
  2. Mariette – ”Don’t Stop Believing”
  3. Emelie Irewald – ”Där och då med dig”
  4. Neverstore – ”If I Was God For One Day”
  5. Linus Svenning – ”Forever Starts Today”
  6. Marie Bergman & Sanne Salomonsen – ”Nonetheless”
  7. Samir & Viktor – ”Groupie”

 

 

Robban

Ett bra program som vanligt och visst var det väl ändå de två bästa bidragen som segrade denna kväll. Jag är framförallt nöjd med att se Magnus tillbaka och att han fick sin revansch. Jag tycker att mellansnacket med Filippa Bark är riktigt irriterande att både se och lyssna på.

  1. Magnus Carlsson – ”Möt mig i Gamla stan”
  2. Linus Svenning – ”Forever Starts Today”
  3. Mariette – ”Don’t Stop Believing”
  4. Samir & Viktor – ”Groupie”
  5. Neverstore – ”If I Was God For One Day”
  6. Emelie Irewald – ”Där och då med dig”
  7. Marie Bergman & Sanne Salomonsen – ”Nonetheless”