Nu börjar Eurovision Song Contest 2015

EUROVISION 2015 – UPPLADDNING. Nu har det gått ett år sedan Conchita Wurst vann Eurovision Song Contest i Köpenhamn med låten ”Rise Like A Phoenix”. Och vad passar då inte bättre än att 2015 års Eurovision inleds imorgon måndag (11:e maj)!

Som sagt ett år har gått sedan Conchita Wurst tog hem Eurovisionen till Österrike – 48 år efter senaste segern. Nu har nationella TV-bolaget förberett sig i ett helt år. Man har valt en värdstad, en arena, byggt upp en storslagen scen (bilden ovan) och välkomnar i år 40 länder att göra om upp segern. Inte illa!

Nu är arenan Wiener Stadthalle redo att ta emot de 40 ländernas artister för först en veckas repetitioner och fest och sedan en vecka för tre riktigt stora härliga fester. Först om två veckor vet vi vem som vinner och som får stå värd 2016, men fram tills dess börjar nu Eurovision 2015 på allvar.

Här på ESC-Panelen kan du under kommande veckan följa vår repetitionsblogg. Vi rapporterar om det som sker i arenan och även om andra händelser runt Eurovisionsvärlden med som sagt dagliga inlägg. Under veckan ger vi även panelens sista personliga topp 10. Veckan därpå, när det är dags för direktsändningarna, ger vi er läsare både införer och resultat.

Väl mött!
/ESC-Panelen

PS: Vi länkar här till alla viktiga händelser för de två kommande veckorna. I den finns både repetitionsschema samt sändningstider med.