Gina Dirawi huvudsaklig programledare för Melodifestivalen 2016

MELODIFESTIVALEN 2016. Gina Dirawi återvänder en tredje gång som programledare för Melodifestivalen. Denna gång blir hon huvudsaklig programledare för alla sändningar och kommer att ha med sig en eller flera sidekick/s i varje program.

Melodifestivalen 2015 blir det femtonde året som Melodifestivalen åker på turné, istället för att bara vara i en stad i en enda final. För att fira detta har SVT valt att använda sig av starka profiler men en person som blir programmens stadiga programledare är Gina Dirawi. Som många säkert känner till var Gina programledare för Melodifestivalen 2012 och 2013 och har både innan och därefter gjort ett otal antal program.

 

Sidekicks

De sidekicks som Gina får med sig i programmen är följande personer:

 

  • Deltävling 1: Petra Mede
  • Deltävling 2: Charlotte Perrelli
  • Deltävling 3: Henrik Schyffert
  • Deltävling 4: Sarah Dawn Finer
  • Andra chansen: Peter Jöback och Ola Salo
  • Finalen: William Spetz

 

Samtliga sidekicks utom William Spetz har tidigare erfarenhet av Melodifestivalen, några som artister, andra som programledare och några som bägge rollerna.

 

Edward af Sillén blir innehållsproducent

Samtidigt som Gina Dirawi med flera presenterades som programledare kom beskedet att Edward af Sillén återvänder till Melodifestivalen i rollen som innehållsproducent. Tillsammans med Daniel Réhn, David Sundin och Ulrica Örn kommer de stå bakom manuset för tävlingen. Sillén har varit ett flitigt namn inom Melodifestivalscirkusen sedan 2009, även om han efter 2013 tog en paus från produktionen. Dock har han kommenterat Eurovision för SVT:s räkning både 2014 och nu senast i Wien (2015).

 

Vad tycker du om valet av programledare? Kommentera gärna!