Minus One tävlar för Cypern i Eurovision 2016

EUROVISION 2016. På onsdagen den 4:e november 2015 meddelade det cypriotiska TV-bolaget CyBC att man hade internt valt ut rockgruppen Minus One att representera Cypern i nästa års Eurovision. Gruppens tävlingsbidrag kommer att skrivas tillsammans med den svenska låtskrivaren Thomas G:son.

Minus One är en rockgrupp som består av Francois Micheletto (sång), Harrys Pari (gitarr), Constantinos Amerikanos (sång/gitarr), Antonis Loizides (bas) och Chris J (trummor). De är en av Cyperns mest älskade rockband och gjort stora framgångar både i sitt hemland och utomlands.

 

Deltog i cypriotiska uttagningen 2015

Gruppen deltog i fjolårets cypriotiska uttagning Eurovision Song Project där de tog sig hela vägen till finalen med sin låt ”Shine” som slutade på tredje plats. Dock var låten juryns favorit men tittarna hade Panagiotis Koufogiannis som favorit. Men trots olika favoriter blev det då tvåan hos såväl juryn som tittarna, Giannis Karagiannis, som tog hem segern då.

Så här tyckte vi på ESC-Panelen om Cyperns uttagning förra året.

 

Gör låten 2016 tillsammans med G:son

Den låt som Minus One ska tävla med i ESC 2016 kommer att presenteras först vid ett senare tillfälle. Dock är det klart att svenske låtskrivaren Thomas G:son kommer att finnas med på ett hörn. G:son har gjort en stor mängd låtar till flera olika länders uttagningar – och haft med hittills 10 stycken i Eurovision (för Danmark, Georgien, Norge, Spanien och Sverige). Nu får G:son således med sitt elfte Eurovisionbidrag – inte illa!

 

Vad tycker du om Cyperns val av artist? Kommentera gärna!